Monden

De ce fiecare bărbat ar trebui să poarte un ceas?

În ultima perioada s-a putut sesiza o anumită schimbare în comportamentul bărbaților, și anume, acela că ceasurile au început să dispară încet- încet de la încheieturile mâinilor lor. Pe vremuri, aceste ceasuri erau o necesitate, ceva ce atât femeile, cât și bărbații își puneau la mâna în fiecare dimineață și le scoteau în fiecare seară înainte de culcare. Era o necesitate, altfel nu se știa cât este ora și există riscul de la întârzia la întâlniri.

Pe măsură ce telefoanele mobile și smartphone-urile au început să devină din ce în ce mai populare, ceasurile au părut brusc că fiind de modă veche. Cine are nevoie de un ceas când poți foarte ușor să scoți telefonul pentru a verifică ora?

Totuși, trebuie luat foarte serios în calcul faptul că ceasul este singurul accesoriu pe care îl poate purta un bărbat în fiecare zi. Aceștia pot chiar să aibă propria colecție de ceasuri bărbătești, pe care le pot schimbă în funcție de ținutele vestimentare sau chiar le pot schimbă curelele pentru a se potrivi diferitelor ocazii ori până se găsește una care se potrivește perfect stilului lor de viață.

Ceasul poate reprezenta propria piesă de semnătură, ceva ce un bărbat poate purta des, astfel încât oamenii să ajungă să îl identifice cu propria lui persoană. Chiar și un smartwatch este mai bun decât nici un ceas, deși, în funcție de model, va trimite propriul mesaj unic.

Dacă un bărbat iubește într-adevăr ceasurile, atunci când acesta va uită să și-l pună la mâna va avea impresia că ținută să este incompletă, că ceva lipsește. Iar asta se datorează faptului că ceasul poate fi într-adevăr piesă de rezistență, cea care poate oferi acea sclipire deosebită întregului outfit.

Și chiar dacă, bărbat fiind, ești un adept al gadget-urilor și al noilor tehnologii și ești dependent de acestea, un ceas la încheietura mâinii aduce beneficii concrete celui care îl poartă, mult dincolo de rolul sau funcțional, și anume, acela de a arată timpul.

Nu foarte mulți bărbați poartă ceasuri bărbătești pentru a află cât este ora atunci când au nevoie să știe acest lucru. Ceasul este un simbol pentru trecerea timpului și arată asta într-un mod mult mai evident decât o face un smartphone. El reamintește că timpul se mișcă în permanentă și alunecă, așa că ar fi bine să trăiești și să faci mereu toate lucrurile pe care le plănuiești. Un smartphone nu reușește să arate ora într-un mod atât de real sau tangibil. Acele ore, minute și secunde nu vor înceta să se miște!

Indiferent de modelul pe care îl aleg, cei mai mulți dintre bărbați au înțeles care este rolul esențial al unui ceas de mâna și de ce se simt atât de atrași de aceste accesorii deosebite.

 

Articole similare