Economic

Avicarvil, prima fermă de creștere a puilor din România care include producerea de energie verde

Carnea de pui este cunoscută pentru faptul că se folosește în diete, este o carne slabă în grăsimi și se digera mult mai ușor decât cea de porc.

În timp ce pandemia de coronavirus a redus numărul sacrificarilor de bovine, caprine și porcine, în România, la păsări, sacrificarile au crescut cu 0,4% în luna aprilie a acestui an.

În față cererii constante de carne de pui din partea românilor, marile ferme din țară noastră au investit permanent sume importante pentru a ajunge la cele mai înalte standarde. Este și cazul liniei de pui a grupului CARMISTIN, care și-a propus că în 2024 să ajungă în top 3 companii din piață agroalimentară românească prin performanță financiară și mărirea capacității de producție, devenind un model de afacere integrată.

În momentul de față, linia de pui CARMISTIN înseamnă 14 ferme, 22 de milioane de pui crescuți și abatorizati/ an, 2 abatoare și 36 magazine proprii LaProvincia.

Compania AVICARVIL a luat naștere în anul 2008, an în care a devenit parte din grupul CARMISTIN, crescând odată cu acesta. Pentru Avicarvil drumul a început odată cu preluarea platformei Oltchim – înființată în 1978, una dintre cele mai mari platforme avicole din România, cu o experiență vastă – de peste 30 de ani, în creșterea și producția cărnii de pasăre.

Fermele deținute de societate la momentul preluării acesteia au fost modernizate printr-un amplu program de investiții, investiții ce au început chiar în anul 2008, prin retehnologizarea fermelor, mărirea capacității de sacrificare a abatorului existent și construcția unei platforme logistice.

În anul 2019 a fost inaugurată a două unitate de abatorizare pentru platforma avicola din județul Gorj, cu o capacitate de 10 milioane păsări/an, platforma ce a mărit capacitatea de producție și abatorizare la 20 de milioane pui vii/an., comparativ cu 2 milioane de pui/an în 2008, la preluarea platformei.

Sistemul de creștere a puilor este unul complex, ce cuprinde popularea fermelor proprii cu pui de 1 zi, creșterea puilor până la vârstă de sacrificare, abatorizarea și distribuția produselor în rețeaua proprie de magazine, dar și prin alte canale de distribuție.

Avicarvil deține prima fermă de creștere a puilor din România care include producerea de energie verde. Puii sunt hrăniți 100% cu furaje naturale și sunt crescuți în ferme izolate din punct de vedere al biosecuritatii, cu toate halele automate și întregul climat computerizat. Astfel este asigurat un mediu sănătos de creștere ce respectă toate standardele impuse de Uniunea Europeană, privind bunăstarea animalelor.

În perioada următoare, Avicarvil continuă proiectele de investiții pentru creșterea capacităților din ferme, până la sfârșitul anului 2020 finalizându-se lucrările pentru fermă Prundeni, care va genera o capacitate suplimentară de cca. 1,8 milioane pui/an (creștere de cca. 10%). De asemenea, până la sfârșitul anului 2021, încă 60 de hale vor fi modernizate. Halele compun avicola Olt aflată în conservare de mai bine de 5 ani și au fost achiziționate anul trecut în baza unei tranzacții de 1.6 milioane Euro. Modernizarea halelor va conduce la o creștere de capacitate de cca. 8.5 milioane pui/an (peste 40 % din capacitatea actuală).

 

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker