Actualitate

Cercetări finalizate în timp record în dosarul de proxenetism al interlopilor din clanul Nixon

Cei doi membri ai clanului Nixon, reținuți în data de 9 iunie într-un dosar de proxenetism, după ce po­lițiștii au aflat de tânăra care le-ar fi adus câștiguri măricele de pe urma practicării celei mai vechi meserii din lume, au fost trimiși deja în judecată.

Dosarul  a fost înregistrat la Judecătoria Buzău vineri, 26 iunie, îi are drept protagoniști pe fiul interlopului Nixon, Edison Marinescu, implicat în 2018 în atacul în stil mafiot de la pizzeria din Dorobanți, și despre un văr al acestuia, Marian Măcelaru, zis Fane Argintaru. Acesta din urmă ar fi fost săltat dintr-o locație din Iași, chiar când se pregătea să se însoare.

Edison Marinescu, trimis în judecată după atacul din Dorobanți, se afla sub control judiciar în acest dosar. Măsura i-a fost anulată după ce a fost arestat preventiv în acest ultim dosar.

Amintim că aceștia au fost reținuți pentru pro­xe­netism, în urma unor percheziții efectuate în data de 9 iunie de polițiștii de investigații criminale. Cei doi ar fi înlesnit practicarea prostituției de către o tânără din Pogoanele, iar faptele ar fi ajuns și la urechile oamenilor legii.

„La data de 9 iunie a.c., polițiștii de investigații criminale din Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, sprijiniți de luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au efectuat două percheziții domiciliare în municipiul Buzău, la o persoană bănuită de proxenetism.

În urma documentării activității infracționale a unui tânăr, de 27 de ani, din Buzău, a reieșit că, în perioada aprilie – mai 2020, acesta ar fi înlesnit practicarea prostituției de către o tânără de 23 de ani din Po­goanele și ar fi obținut foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituției pe teritoriul Ro­mâniei.

De asemenea, din cer­cetări a reieșit că, în cursul anului 2018, un alt buzoian, în vârstă de 25 de ani, ar fi obținut foloase materiale de pe urma practicării prostituției de către aceeași persoană, atât pe teritoriul României, cât și în stră­i­nătate.

În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii au ridicat înscrisuri și telefoane mobile.

 De asemenea, la sediul poliției au fost conduse mai multe persoane, pentru audieri”, precizează Biroul de Presă al IPJ Buzău.

Cei doi tineri sunt cunoscuți în lumea interlopă din Buzău. Este vorba despre fiul interlopului Nixon, Edison Marinescu, implicat în 2018 în atacul în stil mafiot de la pizzeria din Dorobanți, și despre un văr al acestuia, Marian Măcelaru, zis Fane Argintaru. Edison Marinescu, trimis în judecată după atacul din Dorobanți, se afla sub control judiciar în acest dosar.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker