Administrație

De ce este complicată reabilitarea drumului către Vulcanii Noroioși

Drumul către Vulcanii Noroioși va fi asfaltat în curând, după cum promite președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu. Deși mai trebuie parcurși câțiva pași până când vor începe efectiv lucrările în teren, consilierii județeni s-au reunit săptămâna trecută pentru a aproba Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI), acolo unde este stipulat și costul proiectului, finanțat parțial prin Programul „Anghel Saligny”: 287.848.612,22 lei. Suma pe care va trebuie să o suporte Consiliul Județean din bugetul propriu este una destul de mare și se ridică la 147 milioane lei.

Președintele Neagu spune că se anunță intervenții multiple și migăloase, dat fiind că tronsonul de drum este aflat într-o zonă cu probleme și se desfășoară pe un teren predispus la alunecări. Acesta a dat drept exemplu DN 10 acolo unde, în urmă cu câteva săptămâni, drumul s-a surpat în zona localității Măgura, din cauza terenului instabil.

De aceea, autoritățile vor pune accent pe partea de consolidare, așa încât investiția să nu fi fost în zadar și să reziste ani buni de aici înainte. „Începând din zona DN 10 (…) sunt niște terenuri mișcătoare, sunt alunecări foarte multe de teren. Vom face niște consolidări, altfel se va întâmpla cum s-a întâmplat și acum (la Măgura, n.r.) (…) Eu mi-aduc aminte foarte bine, eram tot la Consiliul Județean, nu eram în această calitate de președinte, aveam altă funcție la momentul respectiv, s-a turnat asfalt și chiar s-a făcut cu responsabilitate în zone spre Vulcanii Noroioși și după trei ani de zile iarăși a plecat terenul. În primul rând, dacă vrem să facem lucrări care să țină cel puțin 10-20 de ani, sunt lucrări migăloase, costisitoare de bani și de timp, și înseamnă consolidări, apărări de maluri”, a transmis Petre Emanoil Neagu.

Președintele Consiliului Județean a mai declarat că lucrările vor dura ceva timp, așa că îi îndeamnă pe critici să aibă răbdare, pentru că își va ține promisiunea făcută, iar drumul către obiectivul turistic va arăta impecabil după reabilitare. „Eu asigur cetățenii că lucrările se vor face. Bineînțeles, nu se vor face într-o zi. Știu că sunt unii care nu au răbdare, care de-abia așteaptă să vină, să preia, să nu știu ce. Am văzut tot felul de declarații, când ne luăm… Ne luăm la timp, pentru că trebuie să respectăm anumite lucruri. Nu se pot începe mâine lucrările. Deja, dacă e să fim corecți, lucrările au început, pentru că s-a făcut DALI, acum este licitația, se va lucra la proiectare”, a mai adăugat Neagu.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker