Economic

De ce, atunci cand vor sa obtina un credit, firmele se indreapta catre un IFN, nu o banca?

In viata oricarei companii, in special cele mici sau mijlocii ori aflate la inceput de drum, apare un moment in care au nevoie de fonduri pentru finantarea activitatii curente sau alte cheltuieli. In general, optiunile sunt in numar de doua: bancile si IFN-urile (institutiile financiare nebancare).

Parcurgand articolul in continuare, vei afla de ce toti antreprenorii prefera cea de-a doua varianta si, cel mai probabil, vei lua si tu o decizie benefica pentru viitorul si profitul business-ului, daca te afli intr-o situatie similara. Fara alte introduceri, iata avantajele unui credit pentru firme contractat de la un IFN:

Conditiile mult mai convenabile. In primul rand, un credit firme obtinut de la un IFN precum Credit.ro, infiintat in 2009 si inregistrat in Registrul General al Bancii Nationale a Romaniei, furnizeaza conditii mult mai avantajoase decat o banca. Este vorba despre dobanda fixa (de 3% pe luna sau 36% pe an), pe intreaga perioada a derularii contractului, fara ca aceasta sa fie influentata de ROBOR sau alti indicatori financiari (recunoscuti pentru volatilitatea lor).

 De asemenea, preaprobarea unui astfel de credit pentru firme este aproape instantanee, venind in maximum 10 minute, in timp ce banii vor ajunge in cont in cel mult 24 de ore. Totodata, vei beneficia de o perioada de gratie de 7 zile la plata dobanzii, fara costuri ascunse, si de posibilitatea de a verifica oricand, in aplicatia online, suma totala pe care o mai ai de achitat. Nu in ultimul rand, garantiile imobiliare acceptate sunt numeroase (apartament, casa, vila, teren intravilan sau extravilan, spatii comerciale etc.), in timp ce documentele cerute sunt doar cele esentiale (actele de identificare a societatii si documentele privind garantiile agreate).

Apropierea fata de client. Pe de alta parte, o institutie financiara nebancara care acorda un credit pentru firme si se remarca prin profesionalismul sau si experienta indelungata stie cum sa isi apropie clientii. Primul contact este esential, nefiind deloc „standardizat”, ca in cazul interactiunii cu o banca, spre exemplu. Din contra, reprezentantul IFN-ului va vorbi „pe limba clientului”, fara a folosi un limbaj de lemn si explicand clar si transparent tot ceea ce presupune contractul de imprumut care urmeaza sa fie semnat. Mai mult decat atat, oferta poate fi chiar personalizata, in functie de preferintele, necesitatile si posibilitatile financiare ale partenerilor, ceea ce nu se poate intampla niciodata in cazul unei banci.

 Nu in ultimul rand, un credit pentru firme contractat de la un IFN va fi caracterizat de maximum de transparenta. Aceasta vizeaza atat conditiile propriu-zise, care vor fi foarte clar explicate si nu vor lasa loc de indoiala sau „aparitia” inopinata a unor costuri ascunse ori „asteriscuri” in contract, cat si facilitatile conexe.

La acest capitol, intra, spre exemplu, calculatorul disponibil pe site-ul creditorului mentionat anterior, cu ajutorul caruia poti afla pe loc valoarea totala de rambursat si rata lunara (in functie de suma pe care o vrei imprumut si perioada aleasa), dar si raspunsurile la intrebari frecvente precum „Ce este creditul cu rate lunare egale?”, „Care sunt criteriile de eligibilitate?” sau „Ce costuri extra sunt, in afara dobanzii?”.

Articole similare