Actualitate

Miting aviatic la Boboc, după trei ani de pauză

După o pauză de trei ani din cauza pandemiei de Covid-19, vine și o veste bună pentru pasionații de aviație și nu numai. Mitingul aerian Boboc Air Show, organizat de Baza Aeriană de Instruire și Formare a Personalului Aeronautic „Aurel Vlaicu”, va avea loc pe data de 17 iunie, eveniment unic anul acesta în cadrul Forțelor Aeriene Române, desfășurat sub egida a „110 ani de Aeronautică Militară Româna”.

Ce se anunță diferit anul acesta? Organizatorii transmit că, de data aceasta, MIG-urile 21 LanceR nu vor mai fi prezente pe cer, ci la sol, în cadrul unei expoziții statice, fiind scoase din serviciu la data de 15 mai și înlocuite cu aeronavele de tip F-16. Cu prilejul Zilei Porților Deschise, cei prezenți vor putea vizita Baza Aeriană de Instruire și Formare a Personalului Aeronautic „Aurel Vlaicu” și Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia”. De asemenea, în cadrul show-ului aviatic, va fi efectuat un exercițiu tactic cu aeronave și forțe speciale, iar cei prezenți vor urmări evoluții solo și în formație a mai multor tipuri de aeronave.

„Mitingul aviatic de la Boboc, cunoscut sub denumirea «BOBAS», va avea loc în data de 17 iunie, începând cu orele 10.00, cu sprijinul Forțelor Aeriene. Evenimentul include Ziua Porților Deschise la Boboc, iar, ca participare, vom avea aeronavele din dotarea bazelor aeriene Boboc și aparținând Forțelor Aeriene Române. De asemenea, avem confirmări de la Iacării Acrobați, de la Aeroclubul României. Vom avea și expoziții statice cu aeronave din dotarea bazei, cu MIG-21 care s-a retras din serviciul Forțelor Aeriene pe data de 15 mai, iar la noi se regăsesc două tipuri de aeronave MIG-21, le vom avea în expoziție statică la sol. Vom avea și replica aeronavei Vlaicu II, aeronave din dotarea Bazei, dar și dotarea altor forțe aeriene și unități de aviație”, a declarat pentru „Agerpres” Gabriela Șerban, ofițer de informare și relații publice în cadrul Bazei Aeriene Boboc.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker