Economic

De câte diplome ai nevoie pentru a avea succes în carieră? 6 sfaturi utile

Cu toate că părerile despre nivelul de educaţie necesar pentru o carieră de succes sunt împărţite, iar succesul nu este întotdeauna determinat de numărul de diplome pe care le deții, există și domenii în care diplomele și calificările sunt esențiale pentru a obține succesul profesional. Descoperă mai jos câteva sfaturi utile despre învăţare şi despre diplomele de care ai nevoie pentru a avea succes în carieră.

Încearcă să faci un doctorat

Chiar dacă ideea unui doctorat poate părea controversată, acesta te poate ajuta în cariera ta. Printre avantajele pe care ţi le aduce titlul de doctor se numără: vei avea abilităţi foarte uşor de vândut şi prezentat, vei fi un creator de cunoaştere, vei şti ce este nevoie pentru a atinge obiective mari. În plus, un doctorat implică o cercetare profundă și extinsă într-un domeniu specific. Obținerea acestuia îți dezvoltă expertiza într-un anumit subiect și te face un specialist recunoscut în domeniu.

Finalizează un masterat sau un MBA

Dacă eşti încă pe băncile facultăţii sau ai finalizat studiile de licenţă, un masterat te poate ajuta foarte mult în succesul tău profesional. Poţi alege unul în domeniul în care ţi-ai luat licenţa sau în domeniul în care lucrezi şi vrei să-ţi dezvolţi cariera.

Un MBA (Master of Business Administration) este un program de studii postuniversitare la nivel de masterat care se axează pe dezvoltarea abilităților și a cunoștințelor necesare pentru a ocupa poziții de conducere în domeniul afacerilor și managementului. Pe lângă dobândirea de competenţe, un masterat sau un MBA te poate ajuta cu networking şi cunoaşterea altor persoane.

Alege un domeniu de viitor

Dacă încă nu ţi-ai ales facultatea sau vrei să faci o a doua facultate, este important să alegi un domeniu care se caută atât acum, cât şi pe viitor. De exemplu, poţi alege una în domeniul tehnologiei, analizei de date, energiei şi mediului sau managementul afacerilor şi antreprenoriat. Mai ales odată cu evoluţia tehnologiei într-un ritm rapid, este important să ţii pasul cu noutăţile.

Verifică domeniile unde facultatea este necesară

Dacă vrei să lucrezi într-un domeniu competitiv sau unul care necesită neapărat o facultate, este important să ştii dinainte ce studii este nevoie să finalizezi. De exemplu, ai nevoie de o facultate dacă vrei să te specializezi şi să lucrezi în unul dintre următoarele domenii: medicină, inginerie, drept, psihologie, educaţie, arhitectură, informatică şi tehnologie, contabilitate şi finanţe, ştiinţe naturale şi biologie.

Învaţă constant, prin orice formă

Un aspect foarte important este să continui să te dezvolţi constant, prin orice formă poţi. În zilele noastre există numeroase metode de învăţare, de la cursuri online la aplicaţii mobile şi web de învăţare, la lectura de cărţi de specialitate, precum şi învăţarea alături de un mentor sau coach care să te provoace cu întrebări şi să te susţină cu exemple.

Fă cursuri cu certificări

O altă metodă foarte bună de învăţare este să finalizezi anumite cursuri, care vin la pachet cu certificările acestora. De exemplu, dacă lucrezi sau vrei să lucrezi într-un domeniu precum marketingul, poţi să faci cursuri specializate cum ar fi: SEO, Paid Advertising, Google Analytics, Content Marketing. Piaţa cursurilor online oferă o paletă foarte largă de opţiuni, multe având şi certificări care îţi atestă competenţele şi te pot ajuta să devii competitiv pe piaţa muncii.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker