Sport

Daria Bucur, convocată la națională pentru meciurile cu Bosnia și Grecia

Veste îmbucurătoare, pentru echipa de handbal a Gloriei. Daria Bucur va reprezenta Buzăul, în meciurile, destul de facile, cu Bosnia și Grecia. Partida cu Bosnia şi Herţegovina se va juca la Mioveni, în 11 octombrie, iar cel cu Grecia este programat la Kozani, în 14 octombrie. Din grupa 1 preliminară mai face parte Croaţia, pe care tricolorele o vor întâlni pe teren propriu în 28 februarie 2024.

Interul dreapta de la Gloria a fost convocată la națională pentru prima dată în 2016, dar a luat parte numai la acțiunile reprezentativei B. În 2019, debuta într-un meci official al naționalei mari, contra Ucrainei.

Cariera handbalistei de la Gloria a avut mult de suferit în urma scandalului de dopaj „Corona Brașov”, în urma căruia jucătoarele, medicul, dar și directorul tehnic Mariana Târcă primeau suspendări drastice. Daria Bucur era încadrată în așa-zisul „lot 2”, primind, inițial – împreună cu Eliza Buceschi, Ana Maria Lopătaru, Natasha Nolevska și Elaine Barbosa – un an și patru luni de suspendare. Sportivele confirmau că au încălcat reglementările anti-doping la câteva zile distanță după declarațiile handbalistelor „Lotului 1”, cele care se prezentaseră la audieri chiar înainte de a fi citate.

După evenimentul care a dus la eliminarea din Liga Florilor a clubului de sub Tâmpa, Daria s-a transferat la Râmnicu-Vâlcea, acolo unde a evoluat până în acest sezon.

De la Buzău, Mădălina Zamfirescu ar fi fost convocată aproape sigur, însă Florentin Pera nu se poate baza pe serviciile acesteia din cauza unei accidentări grave.

 Lotul României pentru dubla cu Bosnia Herțegovina și Grecia

  • Portari: Yulia Dumanska (Gloria Bistrița), Daciana Hosu (SCM Râmnicu Vâlcea), Elena Șerban (Dunărea Brăila);
  • Extreme: Nicoleta Dincă (Gloria Bistrița), Alexandra Dindiligan (CSM București), Sonia Seraficeanu (Gloria Bistrița), Alexandra Badea (Rapid);
  • Pivoți: Crina Pintea (CSM București), Lorena Ostase (Rapid), Nicoleta Balog (Dunărea Brăila);
  • Linia de 9 metri: Cristina Neagu (CSM București), Bianca Bazaliu (Gloria Bistrița), Claudia Pascan (SCMU Craiova), Cristina Laslo (Gloria Bistrița), Rebeca Necula (SCM Râmnicu Vâlcea), Alisia Boiciuc (Corona Brașov), Andreea Popa (Dunărea Brăila), Daria Bucur (Gloria Buzău).

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker