Sport

Dansatorii de la Vibe Buzău, la cea mai mare competiție internațională din acest an

Transylvanian Grand Prix a adus la Sibiu, de curând, peste 1.000 de sportivi din peste 42 de țări la cel mai important eveniment de dans sportiv organizat anul acesta în România. Open-ul de dans sportiv de la Sibiu s-a desfășurat pe categorii de vârstă, plecând de la 6 ani până la seniori IV – peste 65 de ani. Prima dintre competiții a fost dedicată sportivilor care practică dansul sportiv ca hobby și celor ce corespund categoriilor de experiență E și D,  a doua parte a fost rezervată calificărilor tuturor participanților de la World Open și Campionate Mondiale, iar în ultima parte a evenimentului s-au desfășurat finalele celor mai așteptate competiții din eveniment. În premieră în România, s-au organizat și trei campionate mondiale în același weekend: Campionatul Mondial de Junior 2 Latino, Campionatul Mondial de Tineret 10 Dansuri și Campionatul Mondial de U 21 Latino. Și Buzăul a fost re­prezentat la acest eveniment de dan­s­a­torii de la Vibe, 5 perechi de sportivi, însoțiți și coordonați pe tot parcursul competițiilor de cei doi antrenori ai clubului, Alexandra Darie și Alin Ion. Iată și rezultatele lor:

  • Open Internațional Latino Copii (I + II) 6-11 ani: Tudor Oprea și Daria Clopoțel  – Locul 5
  • Open Internațional Standard  Copii (I + II) 6-11 ani: Tudor Oprea și Daria Clopoțel  – Locul 6
  • Open Internațional Latino 12-13 ani: Eduard Rusu și Alessia Cristea – Locul 9
  • Open Internațional Standard 12-13 ani: Eduard Rusu și Alessia Cristea – Locul 7
  • Hobby 6-11 ani: Justin Ungureanu și Bianca Stoian – Locul 6; Alexandru Preda și Diana Andrei – locul 21 și Darius Țîrlea și Isabela Popa – Locul 25

,,Spunem cu tărie că am avut parte de un weekend istoric pentru dansul sportiv românesc, la care am avut pri­vilegiul să fim martori, zile pe care ni le vom aminti tot restul vieții. Această performanță a României, a organizatorilor și a Federației Române de Dans Sportiv, ne motivează și mai mult, ca într-o bună zi clubul Vibe să aibă reprezentanți în viitoarele Campionate Mondiale. Un proces lung, care nu se va materia­liza de pe o zi pe alta, este un proces lung de muncă, perseverență, dedicare, sacrificii plus multe alte lucruri, însă vom aștepta și vom crede că se vor întâmpla”,  au declarat cei doi antrenori de la Vibe, Alexandra Darie și Alin  Ion.

Articole similare