miercuri, 15 iulie 2020

Dan Petrescu, gata să-și rupă carnetul de antrenor din cauza… Gloriei Buzău!

Fostul jurnalist Andrei Vochin, în prezent consilierul președintelui FRF, Răzvan Burleanu, și-a ­amin­tit, în timpul emisiunii Sport Center de la Telekom Sport, despre un episod care l-a avut ca personaj principal pe antrenorul CFR-ului, Dan Petrescu, cunoscut pentru afirmațiile pe care le face înaintea unor meciuri aparent facile pentru actuala și, probabil, viitoarea campioană. Vochin și-a amintit de un moment petrecut pe vremea când Dan Petrescu uimea fotbalul românesc cu performanțele de la Unirea Urziceni: ,,Îmi ­amin­tesc de perioada când era la Urziceni și avea meci cu Gloria Buzău, o echipă slabă, jos de tot, și nu se punea problema în mod normal în privința câștigă­toarei. Și cum face el un meci amical miercuri așa, ăștia nu au jucat bine și, ca să-i motiveze, a zis ceva de genul <Nu o s-o bateți niciodată pe Buzău. Dacă o să-i învingem, eu îmi rup carnetul de antrenor>. Știți ce s-a întâmplat? A bătut Urziceni cu 5-0 (n.r., în realitate, scorul a fost 5-1), i-au călcat în picioare”!

Partida la care a făcut referire Andrei Vochin a avut loc pe 7 aprilie 2009, pe Stadionul ,,Gloria”, în etapa a 23-a a Ligii 1.

Gloria Buzău: Mincă – Cojocnean, Mera, Rațiu, Teușan (39 Vlaicu) – D. Sanchez (68 Luis Dias), I. Matei, Moreira, Sandu – Mansour, Axente (46 Vigariu). Antrenor: Constantin Cârstea.

Unirea Urziceni: Arlauskis – E. Nicu, Bruno Fernandes, Galamaz, Bordeanu – Apostol, Ricardo (46 Burns), Pădurețu, T. Bălan (62 Todoran) – Rusescu (77 Onofraș), Bilașco. Antrenor: Dan Petrescu

Golurile au fost marcate de Bilașco (minutele 4 și 35), Pădurețu (minutul 24), Rusescu (minutul 25) și I. Apostol (minutul 90), pentru Unirea Urziceni, respectiv Sanchez (minutul 41), pentru Gloria.

loading...
error: Content is protected !!