Educație

Dan Alexandru Apostol, locul II la concursul național de robotică pentru elevi

În perioada 6-8 decembrie a avut loc, la București, finala celui mai avansat concurs național de robotică pentru elevii din România. Este vorba despre NEXTLAB.TECH. La această competiție finală, în partea întâi, s-au calificat doi elevi ai Colegiului Național „Mihai Eminescu”, pentru ca în partea a doua să ajungă doar elevul Dan Alexandru Apostol, care a și reușit să se claseze pe locul al II-lea, în cadrul probei „Line follower advanced”, 12-16 ani.

El a primit felicitări din partea inspectorului școlar fizică, chimie și biologie la Inspectoratul Școlar Județean Buzău Serenella Dinu, care adresează felicitări pentru rezultatul obținut elevului, dar și părinților lui pentru susținere.

Concursul a început în luna martie a acestui an și au fost parcurse mai multe etape. Prima fază a fost bazată pe roboței virtuali și s-a petrecut 100% online. Faza a doua a presupus construirea unor roboți fizici și s-a desfășurat  în format hibrid. Sponsorul principal naţional,  Banca Comercială Română, a oferit gratuit peste 600 de kit-uri de roboţi și a finanţat lecţii şi sesiuni de roboajutor. Începând din 2023 s-a putut participa în Faza II și cu kit-urile distribuite în școli prin proiectul „EDULIB – Biblioteca Școlară Virtuală” în care sunt cuprinse aproape toate școlile gimnaziale din România.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker