Sport

Cupa Cartierelor, la cea de-a 16-a ediție

Au început deja înscrierile

Cea mai importantă competiție la nivel de fotbal juvenil din Buzău se reia în această vară, iar înscrierile au început deja de luni. Perioada de înscrieri va fi prelungită până la finele examenelor școlare, prima partidă urmând să se dispute undeva la începutul lunii viitoare. Cel mai probabil, și în funcție de numărul partidelor jucate, finala va fi programată în primul week-end al lunii august.

Și anul acesta, competiția va fi structurată pe cel puțin trei categorii de vârstă: elevi până în 16 ani, juniori 16-20 de ani și seniori. Dacă se vor înscrie destule echipe, va fi creată, ca și anul trecut, categoria Old-Boys.

Spre deosebire de alte ediții, atunci când s-a jucat ba pe Stadionul Metalul, ba pe terenul Prințul Ghica, anul acesta toate partidele vor fi găzduite de un complex sportiv cu teren sintetic, din vecinătatea Arenei Gloria.

Competiția este deschisă tuturor copiilor și tinerilor din Buzău, indiferent dacă provin din mediul urban sau rural. La ediția de anul trecut, au participat 54 de echipe, iar recordul de participare îl deține ediția de iarnă a Cupei Cartierelor Buzău 2023, când 62 de echipe s-au înfruntat în cele patru categorii.

Cupa Cartierelor nu este doar o competiție sportivă, ci și un prilej de a promova valorile fair-play-ului, spiritul de echipă și dezvoltarea talentelor locale. Este o ocazie pentru tinerii fotbaliști să își demonstreze abilitățile și să se facă remarcați.

De-a lungul anilor, mai toți fotbaliștii importanți ai Buzăului, indiferent de echipele la care joacă, au debutat, în calitate de amatori, la Cupa Cartierelor. Inițial, competiția a fost gândită pentru a le oferi copiilor din cartiere o alternativă de petrecere a timpului liber. În prezent, este considerată, pe bună dreptate, ca cea mai importantă competiție a fotbalului amator local.

Competița este organizată de IPJ Buzău, în parteneriat cu Asociația Județeană de Fotbal, cu Consiliul Județean și cu Primăria.

Articole similare