Economic

Cum te poți relaxa în propria locuință?

Casa ta este refugiul tău după o zi plină de activități. Este locul în care te poți simți în siguranță și relaxat atunci când viața devine copleșitoare. Anumite elemente de design ajută la stimularea acestui sentiment de pace, iar modul în care decorezi un spațiu poate avea un impact enorm asupra modului în care te simți în timp ce te afli în el. Un spațiu bine proiectat, plin cu articole pe care le iubești, poate fi calmant și ameliorează stresul, în timp ce camerele aglomerate pot avea un efect opus asupra stării de spirit și a sănătății tale mintale.

Ultima perioadă a adus cu ea o cantitate de stres mult mai mare din cauza pandemiei. Majoritatea oamenilor au petrecut cea mai mare parte a timpului în casă, au lucrat de acasă și au optat în mare parte pentru cumpărăturile online. Astfel, propria locuință a devenit un sanctuar al relaxării și locul preferat de socializare. Este important să amenajezi casa după gustul și ideile proprii, pentru ca atmosfera, decorul și obiectele din casă să îți ofere un sentiment de confort și armonie.

Iată ce poți face pentru ca timpul petrecut acasă să devină plăcut și reconfortant.

  • Dacă nu te-ai gândit la asta până acum, poți face o pauză de la stresul cotidian și te poți bucura de efectele unei ședințe SPA la tine acasă integrând în locuința ta o saună din lemn cu infraroșu. Beneficiile acesteia sunt nenumărate. Razele infraroșii generează o căldură asemănătoare căldurii solare plăcute, ameliorând tensiunea musculară și ajutând la eliminarea toxinelor. Deoarece temperatura este mai scăzută, respirația nu este îngreunată din cauza căldurii excesive.

Căldura emisă de razele infraroșii crește căldura corpului și activează sistemul imunitar, fiind utilă pentru ameliorarea sau prevenirea simptomelor de gripă. Ajută de asemenea la ameliorarea problemelor pielii, ale coloanei vertebrale și alte boli metabolice.

Dacă nu știi de unde poți achiziționa saune din lemn cu infraroșu, îți recomandăm magazinul online Home36. Ai la dispoziție o mulțime de modele în funcție de bugetul de care dispui, de dimensiunile și caracteristicile care te avantajează.

 

  • De asemenea, baia este foarte importantă când vine vorba de relaxare și o poți amenaja cel mai ușor sub forma unui centru SPA în propria locuință. Nimic nu se compară cu orele lungi petrecute într-o cadă cu spumă, înconjurată de lumânerele sau bețișoare parfumate. Tot ceea ce ai nevoie este o cadă suficient de spațioasă, poate chiar una de tip freestanding dacă spațiul îți permite. De asemenea, găsești disponibile obiecte sanitare pentru o baie de calitate din gama SANOTECHNIK pe Home36.

Apa are puteri miraculoase, stimulând destinderea fizică și psihică. Un duș cald sau o baie cu săruri și uleiuri esențiale reprezintă o modalitate de relaxare foarte eficientă, pe care îți vei dori să o repeți la infinit.

P.S. Nu uita să adaugi accesorii și elemente care vor completa perfect acest cadru: prosoape sau halate de baie cu textură moale, covorașe pufoase și plante.

Stresul este una dintre problemele cele mai comune ale societății moderne, tocmai de aceea este important să investești în relaxarea ta. Iar pentru că de cele mai multe ori timpul nu îți permite să mergi periodic în locuri dedicate relaxării, crearea unui mediu liniștit acasă a devenit cea mai populară soluție.

(sursa foto: https://www.freepik.com/free-photo/woman-wrapped-white-towel-laying-sauna_10708219.htm#page=1&query=relaxing%20sauna&position=24&from_view=search)

Articole similare