Opinii

Cum te cheamă când mergi la mall?

Într-un top, personal, bineînțeles, al ,,gigeilor-contra” ai pandemiei, Poliția ocupă un (dez)onorant loc doi – celor care se află acum pe primul loc le-am rezervat un text pe care îl voi scrie peste câtva timp -, cu mari șanse de a urca în vârf. Și spun acest lucru după ultima ispravă a structurii sindicale a lucrătorilor din Poliție, care, nici mai mult, nici mai puțin, îi instigă pe membri și pe nemembri, nici mai mult, nici mai puțin să se așeze de-a curmezișul ordinelor de la vârful ministerului.

Pe scurt, odată cu prelungirea stării de alertă, au intrat în vigoare noi restricții. Printre acestea, obligativitatea purtării măștilor chi­rur­gicale sau a celor tip FFP 2 în toate spațiile publice închise sau deschise, nu și a celor din material textil. Mi­nistrul de Interne, Lucian Bode, a detaliat respectiva preve­dere, cerându-le polițiș­tilor să fie fermi în aplicarea legii, care prevede amenzi drastice.

Ce fac, însă onor repre­zentanții sindicali? Le recomandă polițiștilor de pe întreg cuprinsul patriei să nu aplice amenzi – ci doar avertismente – celor care poartă măști textile, invocând argumente de-a dreptul cara­ghioase. Cum ar fi, de ­exemplu, că nu au ,,pregătirea de specialitate”. Am înțeles acest lucru, că o parte dintre ei sunt analfabeți funcțional, că nu sunt capabili să mâzgă­lească un proces-verbal, dar nu credeam că sunt atât de ,,nepregătiți” încât să le trebuiască instruire de specia­litate pentru a deosebi o mască ,,cu cioc” sau una chirurgicală de una din cârpă.

În condițiile în care înșiși reprezentanții sindicali recunosc că Poliția este plină de asemenea indivizi, nu este de mirare că, de când a fost instituită interdicția accesului în spații comerciale a persoanelor care nu posedă certificat verde, nu au fost capabili să prindă măcar un ins care intră la mall folosind identitate falsă. Și că, plimbarea la mall ,,fără drept” – ca să folosesc o sintagmă din măruntul lor bagaj de cuvinte – a devenit un nou sport național, cu denumirea din titlu.

Articole similare