joi, 04 iunie 2020

Cum susține comunitatea buzoiană unitățile medicale

Spitalele buzoiene fac pregătiri pentru a face față în situația în care vor trebui să primească bolnavi cu COVID19. Din fericire, alături de unitățile medicale se află și autoritățile județene și municipale, dar și societatea ­ci­vilă. Managerii spitalelor au ținut să mulțumească tuturor donatorilor și celor care au fost alături de cadrele medicale în această perioadă. Spitalul Județean a făcut publică o listă a celor care au ajutat unitatea medicală, o listă care impresionează, dar constituie în același timp un model, pentru ca alți oameni de bine să ajute și să sprijine cum pot cadrele medicale. Este de fapt o scrisoare de mulțumire:

„Sănătatea este una dintre cele mai de preț valori, generozitatea se încadrează în aceeași listă ­pri­vilegiată. Pe această cale, cadrele medicale din Spitalul Județean de Urgență Buzău, alături de echipa de conducere și Consiliul Județean Buzău, aduc mulțumiri societăților, fundațiilor, asociațiilor, persoanelor fizice care au ajutat și au donat direct în contul spitalului, sau care au ajutat spitalul cu echipamente me­dicale, până în acest moment.

Mulțumim sponsorilor:  UNIC COM 93 SRL, LUSCAN COM SRL, DEDEMAN BACĂU, DELSAN PROD SRL, PASCON CONSTRUCȚII CIVILE, MARCOS PROVIT SA, AVICOLA BUZĂU SA, VLADROM SRL, LEVIMOB LOGISTIC SRL, ASOCIAȚIA <ALEGE SĂ FII BUN>, SC. REAL EUROTRANS SRL, PARTIDUL NAȚIONAL ­LI­BERAL BUZĂU, URSACHE ANA, ȘTEFU CRISTINA MANUELA, ICHIM CĂTĂ­LIN, NIȚES­CU CRISTI­NEL, DINU RĂZVAN, BABIUC EMILIA, MIRICĂ IULIANA ROXANA, BOGDAN VASI­LE DANCIU, MARIN IONELA ALINA. Mulțumim în egală măsură societăților, fundațiilor, asociațiilor care au ales să ne doneze echipamente medicale constând în (măști de protecție, bonete, mănuși, halate, viziere, gel igienizant pentru mâini, combinezoane, termometre, tensiometre, tunel decontaminare/pulverizare cu dezinfectant). Mulțumim: CRUCEA ROȘIE ROMÂNĂ, FUNDAȚIA COMUNITARĂ BUZĂU, OAMGMAMR FILIALA BUZĂU, PEHART TEC GRUP, NIKOST IMPEX, SC CONCAS SA, SC MEGAPRINT CREATIVE STUDIO SRL, SC IGNIROM SRL, ASOCIAȚIA ZI DE BINE, LAROPHARM, XM RAID (Ovidiu Turcea), GRAFIX MEDIA SRL. Grație generozității dumneavoastră, vom reuși să protejăm cadrele medicale din unitatea noastră și să achiziționăm aparatură ­me­dicală.

Vă mulțumim pentru susținere, implicare și pentru faptul că ne sprijiniți în aceste momente dificile”, se arată în scrisoarea de mulțumire.

„La spitalul din Râmnic vin doar cei cu COVID care suferă de alte afecțiuni”

În ceea ce privește stadiul demersurilor realizate la Spitalul din Râmnicu Sărat, directorul unității, Adrian Danielescu, dă asigurări că s-au luat măsuri.

„A fost publicat ordinul prin care am fost desemnați ca spital tampon, spital suport pentru COVID 19. Am început deja să luăm măsurile care se impun încă de săptămâna trecută, în special pentru siguranța pacienților, pentru siguranța personalului, pentru siguranța medicilor. La ora aceasta, vreau să vă spun că suntem pregătiți din toate punctele de vedere să preluăm pacienți. Asta nu va însemna, să nu vă închipuiți că va fi un aflux imens de pacienți; aceștia vor veni treptat. Vor veni pacienți în Spitalul Râmnicu Sărat numai cei care sunt testați pozitiv cu COVID și suferă de alte afecțiuni. De exemplu, un pacient care are COVID și are o luxație, sau o entorsă, sau o fractură. Un pacient cu COVID care trebuie să aibă o intervenție chirurgicală. Deci aceștia vor fi pacienții care se vor adresa Spitalului Municipal Râmnicu Sărat. Așa cum v-am spus, ne-am pregătit și ne pregătim în continuare, facem totul, în primul rând pentru siguranța personalului medical și pentru siguranța noastră, deoarece suntem primii care suntem predispuși să fim infectați cu acest virus. Deci, avem tot interesul ca totul să se păstreze în interior, iar în exterior să nu iasă nimic, mă refer așa, în ghilimele, ca și viruși. Sfatul meu este să respectăm în continuare ceea ce ni se spune la televizor, să rămânem în casă, să păstrăm minimul de igienă care este recomandat și eu sper că o să trecem cu bine peste această perioadă.”, a declarat directorul Spitalului Rm. Sărat”.

Primarul municipiului Râmnicu Sărat, Sorin Cîrjan, amintește că și aici au fost sponsori care s-au alăturat demersurilor pentru dotarea spitalului, cărora le mulțu­mește: „Mă bucur să constat în ultimele zile că există persoane fizice și juridice care și-au oferit sprijinul și chiar au făcut donații către Spitalul Municipal în așa fel încât în perioada următoare să-și poată achiziționa toate echipamentele care le vor fi necesare. Suntem în așteptarea, de asemenea, a echipamentelor și a materialelor de protecție pe care ministerul s-a angajat să le ofere Spitalului Municipal. În perioada următoare, nouă, celorlalți, membri ai comunității, ne revin sarcinile pe care le-am stabilit deja, fie prin ordonanțele militare, fie prin măsurile dispuse la nivel local. Trebuie să fim respon­sabili, să fim calmi și să acționăm toți, unitar, în așa fel încât să rămânem acasă, să respectăm toate măsurile de igienă și, în general, să evităm zonele aglomerate. Păstrând distanța socială, deja creăm premisele ca transmiterea intracomunitară să nu se realizeze și astfel Spitalul Municipal să nu fie sufocat de cazuri de viroze respiratorii.”

loading...
error: Content is protected !!