Economic

Cum să îți păstrezi criptomonedele în siguranță

Valoarea în creștere a criptomonedelor a atras mulți investitori noi, dar a atras și atenția hackerilor și a altor infractori care încearcă să profite de acești cumpărători neștiutori. Pentru a-și proteja fondurile, investitorii în criptomonede ar trebui să fie conștienți de riscurile potențiale și de luarea măsurilor pentru a le proteja.

S-ar putea să te întrebi ce măsuri poți lua pentru a-ți consolida securitatea digitală și pentru a împiedica furtul monedelor, având în vedere aceste atacuri împotriva investitorilor în criptomonede.

Pe lângă crypto exchange-urile unde îți poți depozita în mod sigur cryptoactivele, spre exemplu prima companie de criptomonede din România, mai poți alege și dintr-o varietate de opțiuni de portofele, cum ar fi dispozitivele hardware, aplicații și chiar portofelele de hârtie. După ce ai cercetat soluțiile de stocare disponibile, poți decide care portofel este cel mai potrivit.

Tipuri de portofele

Cold wallet

Un cold wallet este un portofel criptografic offline care este, de obicei, un dispozitiv hardware utilizat pentru a stoca criptomonede. Acesta se conectează la internet atunci când este necesar, dar, în rest, păstrează fondurile offline.

Cum funcționează portofelele reci?

Când un portofel hardware este conectat la un computer, utilizatorii pot genera o adresă pentru a primi criptomonede și a le trimite la o altă adresă. Multe portofele hardware suportă o gamă largă de criptomonede, unele putând stoca până la 1.000.

Un alt tip de cold wallet este cel de hârtie, cunoscut și sub numele de portofel criptografic fizic, acesta fiind o formă de depozitare la rece. Acesta presupune tipărirea cheilor publice și private sub formă de șiruri de caractere sau coduri QR, care sunt folosite pentru a primi și trimite criptomonede. Această metodă de stocare oferă o securitate mai mare decât alte opțiuni, deoarece păstrează criptogramele offline.

Hot wallet

Portofelele fierbinți oferă utilizatorilor controlul asupra criptogramei lor și sunt adesea gratuite și simplu de utilizat, permițând tranzacții rapide. De obicei, acestea sunt disponibile sub formă de aplicații desktop, mobile și web.

Dacă pierzi vreodată accesul la portofelul fierbinte, poți utiliza fraza de recuperare pentru accesul la criptomonede. Cu toate acestea, există un risc care vine cu portofelele fierbinți, deoarece acestea stochează criptogramele online, ceea ce înseamnă că pot fi sensibile la hackeri. Deși șansele ca acest lucru să se întâmple sunt mici, nu este recomandată stocarea unor sume mari de cripto într-un hot wallet.

Practici bune pentru stocarea criptomonedelor

Iată câteva sugestii pentru a asigura păstrarea în siguranță a criptomonedelor tale:

  • Păstrează majoritatea criptomonedelor într-un portofel rece, care este cea mai sigură alegere;
  • Folosește un portofel fierbinte pentru a păstra cantități mai mici de cripto care ar putea fi folosite pentru tranzacționare;
  • Înregistrează frazele de recuperare pentru portofelele criptografice pe un suport fizic;
  • Păstrează frazele de recuperare într-un loc inaccesibil pentru oricine în afară de tine;
  • Nu dezvălui niciodată fraza de recuperare sau cheile private ale portofelului criptografic și nu le stoca pe computerul tău.

În concluzie, este important să iei măsurile necesare pentru stocarea în siguranță a criptomonedelor. Pentru a face acest lucru, selectează unul sau mai multe portofele criptografice, spre exemplu, folosește un portofel hardware pentru majoritatea deținerilor și un portofel fierbinte pentru acces ușor. Ulterior, transferă criptomonedele în portofele, notează frazele de recuperare și depozitează-le în siguranță.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker