Economic

Cum să îți întărești imunitatea? 3 pași la îndemâna oricui

Sezonul rece vine cu multe dificultăți, una dintre ele fiind virozele luate foarte ușor din spațiile publice, mai ales de către persoanele vulnerabile. Pentru a te asigura că nu te numeri printre ele, trebuie să acorzi o atenție deosebită sistemului tău imunitar, astfel încât nu numai să te vindeci repede de bolile acestea, cât și să nu le preiei prea des. Există câteva moduri prin care să ai un sistem imunitar mai puternic decât la momentul actual. Tu știi cum poți să îți întărești imunitatea?

 Iată 3 tipuri de produse care te vor ajuta să îți îmbunătățești imunitatea!

 Superalimente

 Alimentația joacă un rol extrem de important în procesul de îmbunătățire a imunității. Astfel, încearcă să mănânci cât mai sănătos și să eviți alcoolul. Un mod de a te asigura că alimentația ta aduce beneficii organismului tău este să introduci superalimentele. Acestea sunt bogate în diverși nutrienți, antioxidanți, minerale și vitamine, fiind ca un boost de energie la fiecare mâncare. Există o varietate diversificată a acestor superalimente, deci poți să le folosești alternativ, pentru a nu te plictisi la fiecare masă: cacao, ginseng, goji, semințe de chia, curmale, spirulină etc. Încearcă să folosești la fiecare masă câte un produs din acesta și corpul tău îți va mulțumi.

 Suplimente și vitamine

 Totuși, de multe ori, alimentația nu este de ajuns pentru a obține toate vitaminile și mineralele de care are nevoie corpul tău. De aceea, aceasta trebuie completată cu anumite suplimente. Cele mai cunoscute pentru întărirea sistemului imunitar sunt: vitamina C, vitamina D, silicium, complexul de B-uri, ghimbirul etc. Poți găsi pe Verlin.ro o selecție de astfel de produse de unde poți alege ceea ce consideri că lipsește din alimentația ta de zi cu zi, pentru un organism mai sănătos. Acestea ajută la sănătatea întregului tău corp, având beneficii vizibile și asupra tenului și pielii tale, căci un corp sănătos este vizibil.

 Tincturi

 Un ultim ajutor pentru întărirea sistemului imunitar îl reprezintă tincturile bio. Acestea sunt extracte naturale care rețin proprietățiile active ale resurselor, având beneficii numeroase asupra organismului uman. Spre exemplu, tinctura de mărar este destinată aparatului digestiv, pe când tinctura de valeriană este un relaxant muscular și un calmant cardiac. Pentru sistemul imunitar, tinctura de echinacea este recomandată, întrucât crește rezistența organismului în perioadele cu risc mai mare de îmbolnăvire. O altă tinctură foarte bună pentru sistemul respirator, de această dată, este cea de propolis, fiind un antiseptic și antibacterian foarte eficient.

 Trebuie să ai grijă de sănătatea ta pe tot parcursul anului, însă cu atât mai mult în sezonul rece, când este dificil să te ascunzi de îmbolnăvirea virală. Astfel, aplică pașii de mai sus, combinând o alimentație sănătoasă, bogată în nutrienți, cu suplimente și cu tincturi bio, pentru a avea o imunitate intactă, care să te protejeze de orice fel de risc de boală. Nu uita să fii atent în spațiile publice, să te speli des pe mâini și să încerci să păstrezi distanța dacă observi oameni bolnavi.

 Sursa foto: pexels.com

Articole similare