Economic

Cum să ai grijă în mod corespunzător de pensulele de machiaj

Pensulele sunt adesea o parte necesară a rutinei tale de înfrumusețare, dar atunci când sunt îngrijite incorect, acești eroi ai machiajului pot deveni cel mai mare dușman al tău.

În primul rând, anumite pensule de machiaj pot fi scumpe. Dacă investești într-un set grozav de pensule de machiaj, trebuie să le speli corespunzător, altfel se vor deteriora rapid.

Celălalt dezavantaj al pensulelor murdare este că, pe lângă aplicarea machiajului pe fața ta, vei răspândi și germeni și bacterii. Aceasta este o „rețetă” pentru erupții cutanate! Pensulele curate înseamnă o piele curată. Chiar ai nevoie de un alt motiv pentru a le curăța?

Iată câteva sfaturi și trucuri de la specialiști, pentru a-ți păstra acele pensule de machiaj în formă bună, astfel încât acestea să rămână o parte din colecția ta pe termen lung. Află ce produse să folosești pentru spălarea diferitelor tipuri de pensule de machiaj, cât de des trebuie curățate fiecare și cum să le usuci corect după curățare.

Spălarea pensulelor din peri naturali

Pensulele care sunt folosite pentru produse uscate, cum ar fi pudra, bronzerul și fardul de obraz pot fi curățate doar o dată pe săptămână cu un săpun alb hidratant, cum ar fi Dove Beauty Bar, explică specialiștii. Aceste pensule pot rezista ani de zile.

De asemenea, poți folosi un șampon delicat pentru a curăța pensulele. Preferăm să folosim șamponul pentru pensulele moi de machiaj, din peri naturali sau pentru pensulele de machiaj pentru ochi, dar numai atunci când culorile folosite nu sunt prea închise, cum ar fi dacă folosești multe culori neutre. Clătește pensulele în apă și apoi învârte-le în săpun, astfel încât să facă spumă. Masează prin ea și asigură-te că o cureți pe toată, nu doar vârfurile. Același lucru este valabil și dacă folosești șampon. Prefă-te că-ți masezi părul! Asigură-te că clătești până când apa curge curată.

Spălarea periilor din peri sintetici

Multe pensule de machiaj sintetice pe care ar trebui să le folosești pentru produse cremoase sau lichide, cum ar fi rujul, creionul gel, glossul, fardul de obraz cremos, fondul de ten și corectorul, ar trebui curățate o dată la două zile. Umezeala generează germeni! De asemenea, ar trebui să investești într-un produs de curățare a pensulelor pe bază de alcool pentru acestea. Pentru produsele de machiaj ceroase și cremoase, cum ar fi rujul, glossul, gelul și produsele cremă, ai nevoie de alcool pentru a descompune grăsimea din produs. Aceste tipuri de pensule de machiaj ar trebui aruncate și înlocuite la fiecare patru-cinci luni.

Spălarea pufurilor de pudră

Acestea sunt un teren propice pentru bacterii! Curăță-le în fiecare săptămână cu săpun și apă caldă și să știi că oricum nu vor mai rezista la fel de mult, așa că nu te teme să le înlocuiești. Pufulețul de pudră care a venit împreună cu pudra compactă nu va rezista până când termini pudra, așa că după multe săptămâni de curățare, pur și simplu cumpără altele noi.

Spălarea pensulelor, a pieptenilor pentru gene și a ondulatoarelor de gene

Specialiștii atrag atenția că aceste instrumente sunt adesea neglijate în procesul de curățare, dar nu sunt foarte greu de curățat. Pulverizează-le cu un detergent pentru perii pe bază de alcool și șterge-le.

Uscarea pensulelor

Odată curățate, folosește un prosop uscat și stoarce-l ușor în jurul pensulelor, astfel încât să nu mai fie ude. Multe fete își curăță pensulele și apoi le bagă într-o cană, astfel încât apa se infiltrează în spațiul în care se întâlnesc periile cu mânerul și strică lipiciul, ducând la destrămarea pensulei. Așează-le pe un prosop uscat pe o masă și lasă pensulele să atârne de marginea mesei, astfel încât să nu fie așezate pe masă. În acest fel, le vei proteja forma.

Așează întotdeauna pensulele mai aproape de ferestre. Dacă le lași să se usuce în locuri fără lumină solară, cum ar fi în baie, vor avea un miros ciudat, asemănător cu cel al rufelor umede. De asemenea, le poți lăsa lângă un calorifer (dar nu prea aproape!) pentru a se usca.

Articole similare