Economic

Cum să abordezi anunțuri de la persoane fizice „ofer bani împrumut rapid”

Până de curând, dacă aveai nevoie de un împrumut, singura opțiune reală era să abordezi o bancă sau cu o instituție financiară similară. Dar în ziua de astăzi, poți accesa surse alternative de finanțare, inclusiv un împrumut între persoane fizice, prin care persoanele împrumută bani altor persoane fără niciun intermediar. Împrumuturile de acest fel, denumite uneori împrumuturi între persoane fizice, oferă atât celui ce împrumută, cât și celui ce a dat banii cu împrumut, o modalitate alternativă de a obține o rentabilitate a banilor lor.

Ofer bani împrumut rapid: modul de funcționare

Anumite site-uri de anunțuri reunesc creditorii și debitorii. Dacă dorești să împrumuți bani, poți fie să suni direct la persoană în cauza, folosind numărul din anunț, fie să utilizezi un site web prin intermediul căruia să-ti creezi un cont și să abordezi anumite persoane ce oferă împrumut printr-un mesaj privat

Cererea ta de împrumut va fi evaluată în același mod că și o cerere către o bancă tradițională, doar că persoana respectivă nu va avea acces la istoricul tău de credit. Dar îți poate cere adeverințe de venit, copii după contractul de muncă, după cartea de identitate sau alte documente. Totul trebuie legalizat în față unui notar printr-un contract pentru liniștea ta și a creditorului.

Dacă ești interesat să investești, cu alte cuvinte, să devii tu însuți creditor, poți crea un cont pe anumite platforme unde vei găsi persoane care împrumută și poți caută persoane cărora să le transferi banii pe care îi poți privi că pe o investiție. Vei conveni cu cel care împrumută sau te împrumută asupra dobânzii și alte detalii asupra cărora să cadeți de acord înainte de a ajunge în față unui notar. Trebuie deci să pui în calcul și cheltuielile cu notarul.

Ofer bani împrumut rapid: avantajele pentru debitor

Se pot oferi dobânzi mai atractive decât băncile și societățile de creditare – mai ales dacă ai un scor de credit mai slab.

De asemenea, ei pot fi dispuși să împrumute sume mai mici decât băncile, care au adesea o sumă minimă de împrumut.

Poți împrumuta bani pentru o mare varietate de scopuri, inclusiv din motive de afaceri.

Ofer bani împrumut rapid: avantaje pentru creditor/investitor

Poți câștiga dobânzi mai consistente decât dacă ai ține banii într-un depozit la banca, de exemplu.

Poți crea o rețea de încredere de persoane cărora să le acorzi împrumuturi astfel încât să câștigi un profit fără să faci mare lucru.

Ofer bani împrumut rapid: precauții

Dacă întâmpini dificultăți în rambursarea împrumutului, este posibil să nu beneficiezi de aceeași protecție că și când ai împrumuta printr-un creditor tradițional. Deci nivelul de risc în a pierde banii este mai mare, mai ales că nu ai oportunitatea să verifici scorul de credit sau istoricul de credit al persoanei.

Alternative

Dacă ești interesat să iei un împrumut, poți încerca un creditor tradițional, cum ar fi o bancă sau o societate de creditare, sau, în unele cazuri, însuși angajatorul tău. Dacă întâmpini probleme în a împrumuta bani de la o instituție financiară, poți cere unui prieten sau rudă să acționeze că garant. Aceasta înseamnă că ei vor fi responsabili pentru rambursarea împrumutului dacă nu poți face acest lucru.

Articole similare