Actualitate

Cum s-a golit mallul sâmbătă seară

Polițiștii buzoieni au ieșit la control în acest week-end în centrul comercial Aurora Shopping City. Aceștia au efectuat verificări, atât dimineața, cât și seara, pentru a vedea dacă buzoienii respectă normele de protecție specifice scenariului roșu. Cei prinși pe picior greșit au fost atenționați și informați cu privire la măsuri de restricție în vigoare, inclusiv cele legate de portul corect al măștii de protecție, nu sub nas sau sub barbă, așa cum erau „accesorizați” cei mai mulți dintre cei interpelați.

De asemenea, oamenilor prezenți în mall le-a fost cerut certificatul verde, care să dovedească vaccinarea ori trecerea prin boală, sau declarația pe propria răspundere, pentru a justifica prezența în mall după ora 20.00. La vederea oamenilor legii, centrul comercial s-a golit destul de repede, astfel că, la ora 21.00, în zonă mai erau doar câteva persoane.

Buzăul a intrat în scenariul roșu pe data de 5 octombrie, iar în prezent rata de incidență a cazurilor este de 10,11 la mie. Conform restricțiilor în vigoare, persoanele nevaccinate și care nu au trecut prin boală nu pot ieși din case după ora 20.00 decât în baza unui document justificator. Măsurile nu se aplică persoanelor vaccinate sau celor care au trecut prin boală.

 

 

Articole similare