Actualitate

Șoferița care a lovit intenționat cu mașina un polițist, condamnată la ani grei de închisoare

Pedeapsă severă pentru șoferița care a lovit intenționat cu mașina un polițist care o urmărea pe motocicletă. Aceasta a fost condamnată la 9 ani de închisoare cu executare și la plata a 200.000 lei despăgubiri civile pentru daune morale.

„În baza art. 257 alin. 1 şi 4 C.pen., cu referire la art. 32, alin. 1 C.pen., raportat la 188 alin. 1 şi 2 C.pen. condamnă inculpata Vlădescu Anda Ioana la pedeapsa de 9 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj calificat la data de 19.08.2020, în dauna victimei POPA Adrian Dumitru”, se arată în sentinţa magistraţilor de la Tribunalul Buzău.

Totodată, magistrații au stabilit ca buzoianca să plătească suma de 200.000 lei polițistului pentru prejudiciul moral suferit, dar și suma de 80.000 de lei către IPJ Buzău, pentru motocicletă distrusă.

Pe 20 august 2020 buzoianca a fost arestată preventiv și de atunci se află în spatele gratiilor.

Anda Vlădescu, psiholog de meserie, se afla în luna august a anului trecut la volanul mașinii personale când polițistul Adrian Popa, angajat la Serviciul Rutier al IPJ Buzău a încercat să o oprească pentru că a observat defecțiuni la sistemul de semnalizare al mașinii. Buzoianca, în vârstă de 33 de ani, nu a oprit la semnalul polițistului, moment în care acesta a pornit în urmărirea ei cu motocicleta. La ieșirea din municipiul Buzău spre Ploiești tânăra a virat spre stânga pentru a-l lovi pe polițist, moment în care motocicleta pe care acesta se afla a fost proiectată într-un autoturism care circula pe contrasens și a luat foc iar polițistul a fost rănit.

Articole similare