joi, 09 iulie 2020

Cum s-a cerut în arest ,,teroristul” comunei Breaza

Spaima comunei Breaza a ajuns în arest săptămâna trecută după ce a furat din locuinţa unei consătence…  un pachet cu ţigări. S-a întâmplat în seara zilei de 16 noiembrie, în jurul orei 23.00. Un echipaj de siguranţă publică de la Secţia de poliţie rurală Merei a fost direcţionat să intervină la locuinţa unei femei de 67 de ani din comuna Breaza, care sesizase că a surprins un necunoscut în timp ce încerca să sutragă bunuri din imobil.

Echipajul de poliţie care s-a deplasat la faţa locului a constatat că reclamanta, cu ajutorul concubinului şi al altor doi vecini, a reuşit să-l imobilizeze pe cel care a intrat în locuinţa sa. Din verificări a rezultat că era vorba despre un consătean în vârstă de 41 de ani, asupra acestuia fiind găsit un pachet de ţigări despre care persoana vătămată a precizat că a fost sustras din locuinţa sa.

În urma verificărilor efectuate de către echipa operativă a rezultat că în încercarea de a-l imobiliza pe intrus, persoana vătă­mată a fost lovită de către acesta.

În urma probatoriului administrat de poliţişti, faţă de bănuit a fost dispusă măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, ulterior fiind dispusă arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată.

Cornel Mârzac este însă o veche cunoştinţă a poliţiştilor de la Breaza pentru scandalurile pe care le provacă de fiecare dată când consumă alcool, aceasta fiind, de altfel, o obişnuinţă a acestuia. În urmă cu vreo trei luni, în miez de noapte, băut fiind ca de obicei, a mers la Postul de Poliţie să ceară socoteală poliţiştilor care îl anchetau într-un dosar dechis în urma plângerilor depuse de mai mulţi vecini sătui să le facă zile amare. Pentru că nu a găsit pe nimeni acolo, s-a răzbunat pe ferestrele postului de poliţie, nu înainte să facă un scandal de pomină trezind întreaga localitate. Nu a fost reţinut atunci dar i s-a deschis dosar penal pentru distrugere şi a fost cercetat sub control judiciar. O lună mai târziu a fost trimis în judecată, parte civilă fiind IPJ Buzău.

Mârzac nu s-a potolit însă şi a făcut tot posibilul să ajungă în arest. Zilele trecute, după ce s-a cinstit iar bine cu un prieten de pahar, s-a gândit probabil să facă rost de bani pentru alcool, aşa că, în miez de noapte, a intrat în casa unei consătence. Ghinionul lui a fost că femeia l-a surprins cotrobăindu-i prin casă. Şi-a chemat în ajutor concubinul şi doi vecini care l-au imobilizat pe hoţ şi l-au dat pe mâna poliţiştilor. Pentru că în încercarea de a scăpa de furia oamenilor a lovit-o pe proprietara casei, Mârzac s-a ales cu dosar penal pentru tâlhărie, reţinut şi apoi arestat preventiv pentru 30 de zile.

Astfel, o localitate întreagă ar putea avea linişte de sărbători.

Nu doar Poliţia, ci şi Primăria  îl are pe lista neagră pe Mârzac. În urmă cu patru ani, Primăria Breaza l-a dat în judecată pentru a-l oblige la muncă în folosul comunităţii în contul mai multor amenzi primite, cele mai multe pentru scandal, unele datând din 2002. Pentru că nu au putut să recupereze contravaloarea acestora – 3.695 lei – autorităţile locale au obţinut în instanţă obligarea lui la 300 de ore de muncă în folosul comunităţii.

De altfel nici nu ar fi avut cum să recupereze vreun ban. Individul trăieşte de pe o zi pe alta din banii obţinuţi din vânzarea fierului vechi pe care îl procură de pe unde apucă.

1 COMENTARIU

  1. Primar prost, la fel si politistii, procurorii, judecatorii, legi proaste, etc. Individul trebuie dus la inchisoare si nu una unde se sta si mananca ci la munca silnica ; Ocne de sare, canale, taiat stuf in delta, la muncile campului si nu numai 8 ore ci de la 10 in sus. Atunci omul s-ar linisti si nici nu trebuie tinut mult. Se face cuminte in maxim un an. La fel trebuie procedat cu toti nenorocitii, ca parca pe zi ce trece se nasc tot mai multi.

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!