marți, 07 iulie 2020

Cum s-a ajuns la atacul în stil mafiot de acum doi ani de la pizzeria din Dorobanţi

• Niciunul dintre atacatori nu a fost condamnat cu executare în primă instanţă

Atacatorii în stil mafiot de la pizzeria din cartierul Dorobanţi îşi aşteaptă sentinţa definitivă. În primă instanţă, cinci membri ai clanului ,,Nixon” care, în septembrie 2018, au năvălit în pizzerie, l-au rănit pe patron şi au vandalizat localul au primit condamnări cu suspendare.

Inculpaţii – Edison Marinescu, Marian Măce­laru, Mihai Alexandru Posmagiu, Ionuţ Stan şi Ştefan Ionuţ Tudor – îşi vor  executa pedeapsa prin muncă în folosul comunităţii la SC Urbis Serv SRL Buzău sau SC RER Ecologic Service SA Buzău pe o perioadă între 60 şi 80 de zile lucrătoare, dacă judecătorii Curţii de Apel Ploieşti vor menţine decizia Judecătoriei Buzău.

Sentinţa a fost apelată însă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău, dar şi de trei dintre inculpaţi.

Amintim că pe 17 septembrie 2018, cinci persoane au năvălit cu macete, bastoane telescopice şi sprayuri paralizante într-o pizzerie din cartierul buzoian Dorobanţi. L-au rănit pe patron şi au vandalizat localul. Atacatorii i-ar fi cerut proprietarului o taxă de protecţie de o mie de euro pe lună, iar acesta a refuzat s-o plătească.  Patronul localului şi angajaţii lui au declarat la acel moment că gruparea nu este la prima încercare de a-i cere taxă de protecţie. Ora la care s-a produs atacul în stil mafiot a fost o oră de vârf, oră la care pizzeria din cartierul Dorobanţi îşi desfăşura în mod normal activitatea. Potrivit Poliţiei, la data de 17 septembrie, în jurul orei 12.40, prin S.N.U.A.U. „112” s-a sesizat că la o unitate comercială, situată pe raza municipiului Buzău, strada Dorobanţi, mai multe persoane au coborât din două autovehicule şi, în încercarea de a prinde un bărbat, au spart mai multe geamuri ale locaţiei. Imediat după primirea sesizării, la faţa locului s-a deplasat o echipă operativă formată din poliţişti de investigaţii criminale, ordine publică, criminalişti, luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Buzău, precum şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău.

Din cercetările efectuate, s-a stabilit că un tânăr, de 24 de ani, însoţit de alţi patru buzoieni, cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, au coborât din două autovehicule înmatriculate în Buzău şi având asupra lor obiecte contondente (baston telescopic, macetă, crosă) ar fi încercat să intre în incinta unităţii comerciale, administrată de un bărbat în vârstă de 42 de ani. În momentul în care partea vătămată a reuşit să închidă uşa localului pentru a-i lăsa pe agresori afară, aceştia ar fi spart geamurile şi ar fi distrus o vi­trină, după care au pulverizat în interior spray iritant-lacrimogen.

Persoanele respective au plecat după aceea de la locul incidentului, cu două autovehicule. Pentru identificarea şi prinderea persoanelor implicate, poliţiştii au efectuat mai multe de activităţi specifice, la scurt timp de la sesizare, pe raza municipiului şi au fost identificate cele două autovehicule folosite de agresori, acestea fiind abandonate.  În aproximativ două ore de la sesizarea faptei, în contextul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat şi condus la sediul Poliţiei municipiului Buzău trei dintre persoanele implicate, în vederea audierii. Ulterior, în baza mandatelor emise de Judecătoria Buzău, poliţiştii au efectuat şase percheziţii domiciliare pe raza municipiului Buzău, context în care au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, obiecte contondente (baston telescopic, macetă, crosă, aparat cu electroşocuri, cuţite, bricege şi săbii), spray iritant-lacri­mogen, precum şi un pistol tip airsoft, care nu este supus autorizării. Totodată, alte două persoane implicate în altercaţie au fost depistate şi conduse la sediul Poliţiei, pentru audieri. În urma audierilor, s-a dispus măsura reţinerii faţă de patru tineri, doi, în vârstă de 20 de ani, unul de 24 şi unul de 25 de ani pentru „tulburarea ordinii şi liniştii publice”, „lovire sau alte violenţe”, „ameninţare” şi „distrugere”.

loading...
error: Content is protected !!