Politic

Cum a provocat „ușa liberală de la Podgoria” o furtună politică

Gestul unui neisprăvit a provocat la Buzău o veritabilă furtună politică în cercurile liberale, mai ceva decât cea declanșată de refuzul Austriei de a da vot favorabil aderării României la Spațiul Schengen, și le-a dat prilejul fruntașilor PNL Buzău să se dezlănțuie împotriva reprezentanților locali ai partenerului de guvernare.

Despre ce este vorba? În urmă cu aproximativ o lună, mai mulți fruntași liberali se pozau, după o descindere politică în comuna de munte situată la granița cu județul Vrancea, în proximitatea unui mic monument de artă populară, de un deosebit bun gust, realizat de un tânăr liberal din Podgoria, o ușă dublă, veche, cu motive populare, fixată pe un cadru din lemn. Pozele respective au devenit virale pe rețelele de socializare după ce au fost distribuite la greu de oamenii din PNL Buzău.

Vineri, însă, autorul lucrării, care susține că ar fi mers la fața locului să recupereze steagurile montate pe cadru cu ocazia zilei naționale, a descoperit că micul monument fusese vandalizat: ușa și cadrul au fost dezmembrate, iar părțile componente aruncate în apropiere. Gestul, cu siguranță al vreunui neisprăvit local, a declanșat taifunul.

„Dezvoltăm Buzăul! Dezvoltăm Podgoria! Aceasta a fost deviza liberalilor din campanie. Localitate cu localitate am încercat să contribuim cu tot ce am putut pentru a crește comunitățile în care trăim, am semnalat derapajele administrației, am venit cu proiecte, am încercat să ajutăm la gospodărirea fiecărei comune, în parte. Ceea ce s-a întâmplat la Podgoria, cu un simbol instalat de un tânăr liberal pentru a-și promova comuna, e un gest barbar care nu are de-a face cu timpurile pe care le trăim, ci mai degrabă cu vremuri dominate de furia și frustrarea unora care se tem că pierd puterea. Solicit măsuri urgente din partea instituțiilor competente, solicit Primăriei Podgoria să se implice în revitalizarea acestui proiect și îmi doresc ca inițiativa lui Adrian Gheorghe să fie susținută și printr-o guvernare locală mai bună. Vă las aici câteva imagini ale drumului către «Ușa din natură» și cum a înțeles până acum primăria din Podgoria să se implice în dezvoltarea comunei”, a scris pe Facebook președintele organizației județene a Partidului Național Liberal, deputatul Gabriel Avrămescu.

Ca de obicei mult mai precaut, senatorul Vlad Pufu s-a mulțumit să distribuie pe Facebook o știre pe acestă temă apărută pe portalul de știri ȘansaNews, aparținând trustului de presă al cărui proprietar a fost până în urmă cu doi ani, cu un comentariu personal scurt: „Când faci o faptă bună, fii sigur că nu va rămâne nepedepsită! Dezamăgire și îngrijorare…”.

Al treilea erou al PNL Buzău – care este atât de cunoscut buzoienilor încât nici nu mai este nevoie să îl numim aici -, dezamăgit că vandalizarea monumentului de la Podgoria nu îi dă ocazia să arunce o găleată cu lături în capul primarului Constantin Toma, s-a mulțumit cu o postare gen miștocăreală ieftină în baza unei capturi de pe Waze, semnalând că municipiul este din nou aglomerat.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker