Economic

Cum poți să-ți reamenajezi locuința fără a cheltui prea mulți bani? Top 3 lucruri pe care le poți face chiar tu

Locuința ta are un impact foarte mare asupra mood-ului tău de zi cu zi. Pentru a te bucura de liniște și confort, este necesar să te simți bine în spațiul tău personal și ca acesta să reflecte emoțiile tale. Dacă simți că ceva nu merge bine în viața ta, încearcă să schimbi amenajarea locuinței și vei vedea ce impact mare poate avea. Nu trebuie să-ți faci griji pentru suma pe care va fi nevoie să o investești deoarece poți obține schimbări dramatice, cu un minim de efort.

Iată 3 metode prin care îți poți redecora singur locuința:

  1. Recondiționează piese vechi de mobilier

Primul pas pe care îl poți face dacă vrei să schimbi aspectul locuinței tale este să recondiționezi vechi piese de mobilier. Acestea pot fi piese deja existente în casa ta, piese pe care nu le mai folosesc membrii familiei tale sau chiar mobilă pe care ai găsit-o în târgurile de vechituri. Pentru a-i da o nouă viață articolului învechit, folosește-te de polizoarele unghiulare de pe yalco.ro pentru a pregăti baza, iar mai apoi vopsește cu lac de mobilă sau vopsea în culoare dorită. Astfel, te vei putea bucura de un articol deosebit într-o formă vintage, dar cu un aspect fresh, ca nou. Poți adăuga detalii precum picturi sau desene personalizate sau te poți bucura de minimalism și eleganță păstrând piesa într-o singură culoare.

  1. Confecționează decorațiuni personalizate

Un alt mod prin care poți să-ți lași amprenta asupra locuinței tale este prin confecționarea unor decorațiuni personalizate. Poți să-ți pictezi propriile tablouri, să printezi fețe de perne sau alte accesorii decorative fără a cheltui o avere. Poți cumpăra materiale la prețuri accesibile, cum ar fi pânze, clei și panglici colorate, iar apoi tot ce mai rămâne de făcut este să-ți pui imaginația la încercare. Pentru a decora pereții, poți să pictezi sau să imprimi imagini care te inspiră, apoi să le încadrezi în rame confecționate de tine care vor adăuga o notă personală întregii case. Mai poți realiza broderii sau accesorii din tricotaje pe care le poți amplasa peste tot prin casă, de la camera de zi la bucătărie sau dormitoare.

  1. Reorganizează încăperile

Reorganizarea obiectelor din fiecare încăpere poate fi o soluție excelentă dacă îți dorești să schimbi puțin peisajul, cu 0 costuri. Schimbă locurile obișnuite ale pieselor de mobilier pentru a crea o atmosferă nouă și pentru a valorifica mai bine lumina naturală. De asemenea, elimină obiectele care nu-ți mai plac sau care nu-ți mai aduc vreo plăcere deosebită pentru a face loc energiei pozitive. Apoi, adaugă elemente decorative precum plante de interior, perne colorate sau lumânări parfumate pentru a accentua atmosfera.

Acestea fiind spuse, și tu poți să-ți reamenajezi locuința folosindu-te de trucuri simple și cu costuri reduse. Recondiționează obiecte de mobilier vechi, confecționează decorațiuni handmade sau pur și simplu schimbă locul lucrurilor din fiecare cameră. Cu ajutorul acestor tehnici îți poți schimba aspectul locuinței simplu și rapid, iar starea ta de bine se va accentua.

Sursă foto: pexels.com

 

Articole similare