Economic

Cum poti cumpara o masina second hand prin leasing auto

Achizitia unei masini second hand poate fi o adevarata afacere. In orice caz, este intotdeauna necesat sa fiti precauti si sa resepctati cateva reguli inainte de a continua achizitia. Uneori, exista o prejudecata a masinilor second hand, faptul ca au fost utilizate intens inainte, mai ales daca este tot din Romania, unde infrastructura rutiera nu este cea mai grozava.

Iata cateva sfaturi utile despre cum poti achizitiona o masina second hand folosind inclusiv posibilitatea de finantare printr-un contract de leasing auto.

De ce sa cumperi o masina second hand prin leasing auto

Achizitia unei masini second hand este convenabila pentru cei care cauta o masina la un pret foarte competitiv, mai mic decat media si are totusi anumite caracteristici: masina nu are parcursi foarte multi kilometri si nu a avut nevoie de interventii de intretinere frecvente. De asemenea, masina este in stare perfecta de functionare, nu are lovituri, istoric de accidente sau zgarieturi proeminente.

Cele mai bune optiuni de achizitii second hand vin din reprezentantele auto si sunt acele vehicule care au fost anterior in leasing, iar proprietarii le-au lasat la vanzare pentru ca si-au achizitionat un nou model. Aici, pretul competitiv provine din absenta unui intermediar in procesul de vanzare. Din momentul in care compania de leasing preia masina, ea se adreseaza in mod direct potentialului client, fara alti intermediari.

O a doua caracteristica care face convenabila achizitia unei foste masini in leasing este, de obicei, starea sa excelenta de pastrare. De obicei, proprietarii care achizitioneaza masini noi printr-un contract de leasing si renunta la ele dupa 1-2 ani isi doresc mereu cele mai noi modele. Este o categorie de clienti exigenta, care isi ingrijeste cu delicatete fiecare bijuterie pe 4 roti.

Sfaturi la achizitia unei masini second hand

In mod normal, masinile ce provin dintr-un contract de leasing auto, mai ales cele din import, au fost vericate cu atentie in timpul vietii. Mai mult decat atat, companiile de leasing le verifica cu atentie inainte de a le repune in vanzare. Prin urmare, este util totusi sa verificati documentatia, unde au fost notate toate interventiile la care a fost supusa masina. Daca termenele limita care sunt indicate in programarele de intretinere ale vehiculului au fost respectate, masina este in stare excelenta.

Desigur, vei avea in vedere si alte criterii, in afara de interventiile efectuate masinii, precum: norma de poluare, puterea motorului, kilometri parcursi, tara de provenienta si cum arata masina din punct de vedere estetic.

In sfarsit, achizitia unei masini second hand prin finantare leasing auto este avantajoasa pentru ca valoarea masinii este chiar la jumatate, dupa doar 2 sau 3 ani de folosinta, de obicei a avut un singur proprietar, sunt bine ingrijite. In unele cazuri, astfel de masini, achizitionate second hand direct de la dealer auto inca sunt in garantie de la producator.

 

 

Articole similare