miercuri, 02 decembrie 2020

Cum pot primi o masă caldă buzoienii din categoria persoanelor defavorizate

Peste 10.000 de buzoieni vor primi tichete sociale pentru mese calde în cadrul Schemei Naționale de Sprijin pentru Persoanele Vârstnice și pentru Persoanele fără adăpost (SNSPVPA). Operațiunea de distribuire a tichetelor a început și este coordonată de Instituția Prefectului.

SNSPVPA este finanțat prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2014-2020 (POAD) și vizează acordarea de mese calde în baza tichetelor de masă electronice pensionarilor cu vârste de cel puțin 75 ani și cu venituri de 704 lei. De asemenea, de mese calde beneficiază și persoanele/familiile fără adăpost, cele evacuate, care nu au domiciliu stabil și în mod special familiile monoparentale.

Valoarea lunară a unui tichet electronic de masă este de 180 lei, iar la nivelul județului Buzău sunt înregistrați la această dată 10.485 de beneficiari. Lista beneficiarilor este realizată și actualizată lunar de către autoritățile publice locale, conform condițiilor de eligibilitate. Programul este gestionat de către Ministerul Fondurilor Europene prin Autoritatea de Management, în colaborare cu Instituția Prefectului și autoritățile administrației publice locale.

Tichetele de masă electronice, sub forma unui card, au început să fie predate, în cursul acestei săptămâni, reprezentanților unităților administrativ-teritoriale (UAT) de la nivelul județului, împreună cu procedura și graficul de distribuție al acestora către beneficiarii finali. Fiecare plic care este destinat unui beneficiar cuprinde:

– cardul pentru mese calde;

– codul pin, necesar activării cardului;

– lista / broșura unităților afiliate care acceptă tichete sociale pentru mese calde„, au informat reprezentanții Prefecturii.

Odată cu cardul, beneficiarii primesc și lista societăților de alimentație publică s-au înscris în program, însă rămâne de văzut cum vor onora comezile dată fiind experiența cu distribuția produselor în cadrul programului „Laptele și cornul” pentru elevi.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!