Educație

Cum poate un elev de la Liceul Tehnologic Meserii şi Servicii Buzău să obţină note de 9,50 la Bacalaureat

Poate că pentru majoritatea absolvenţilor de clasa a VIII-a, să devii elev la un liceu teoretic de prestigiu este un vis şi o mândrie.

Însă pentru Andreea Mihai, elevă în clasa a XII-a B la Liceul Tehnologic Meserii şi Servicii Buzău, să ajungă la un liceu tehnologic nu a fost niciun eşec şi nicio întâmplare.

Curioasă şi ambiţioasă din fire, şi-a dorit să înveţe o meserie, alegând profilul coafor-stilist, fără să renunţe, însă, la visul de a-şi continua studiile mai departe, la facultate. Pe parcursul anilor de liceu a studiat cu perseverenţă nu numai la disciplinele de specialitate, dar şi la cele de cultură generală, remarcându-se în special la matematică, prin premiile obţinute la olimpiade şi concursuri.

Andreea Mihai este un bun exemplu că se poate reuşi indiferent de şcoala unde înveţi sau de posibilităţile financiare. În drumul spre succes nu au oprit-o nici naveta de 30 de kilometri, nici orarul încărcat sau problemele personale. Tot ce a contat a fost dorinţa de a se autodepăşi şi de a-şi face mândri părinţii şi profesorii.

Şi a reuşit ! Este absolventa de aur a unei familii cu șapte copii, toţi harnici şi educaţi,  care a obţinut la examenul de bacalaureat de anul acesta nota 9,45 la limba română şi la matematică şi 9,55 la logică.

Dar reuşita ei nu constă doar în rezultatele obţinute la examenul maturităţii, ci şi în respectul şi admiraţia pe care şi l-a câştigat în rândul colegilor,  pentru care „Dinţişori’’ va rămâne o persoană cu suflet generos şi simţul umorului, dispusă oricând să ajute sau să aducă buna dispoziţie în clasă. Aşa cum spunea o colegă de-a ei, „Andreea a reuşit să rezoneze atât cu colegii, cât şi cu toţi profesorii. Iar ca prietenă ar fi atât de multe de spus despre ea….’’.

Andreea nu ezită să afirme, la finalul celor patru ani de liceu: „Sunt enorm recunoscătoare pentru efortul depus, mai ales, părințiilor mei, dar şi cadrelor didactice ale acestui liceu, în special doamnei diriginte, doamnelor profesoare de matematică şi de română şi domnului de logică. Terminarea liceului mi-a adus, pe de o parte, o stare de melancolie, deoarece nu am reușit, de-a lungul celor patru ani, să mulţumesc îndeajuns dascălilor care m-au călăuzit’’.

Ea are şi câteva recomandări pentru viitorii absolvenți: „Să aibă încredere neclintită în forțele proprii și că vor reuși în tot ceea ce își propun. Un al doilea lucru, foarte important, ar fi gestionarea eficientă a timpului. Le urez mult succes tuturor tinerilor care vor susține un examen important și încredere deplină în  reușita lor!”.

Povestea de succes a Andreei Mihai nu este un caz singular în liceu, unitatea şcolară mândrindu-se cu rezultate frumoase la examenul de bacalaureat 2020.

Un comentariu

  1. Bine că n-au confundat-o cu Mia Kalifa care a învățat și scris la lumânare!

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker