Politic

Cum le-a pus Mocanu pe tavă social-democraților primăria celei mai mari comune din județ

Ce nu a reușit fostul deputat Gabriel Avrămescu în cei aproape patru ani cât s-a aflat la conducerea PNL Buzău – respectiv să pună pe chituci organizația -, pare să fi reușit actualul președinte, Adrian Mocanu, în numai trei luni.

Ultima ispravă a lui Mocanu s-a consumat odată cu decizia de a nu-l susține pentru funcția de primar al celei mai mari comune din județ, Vadu Pașii, pe actualul deținător al funcției, Gheorhe Firon – care, timp de două mandate, a făcut pentru comună mai mult decât din 1989 până în 2016 -, susținându-l, în  schimb, pe candidatul perdant din 2020, social-democrat Nicolae Chijer. În acest fel, este clar că Firon va candida pentru un nou mandat din partea social-democraților, care primesc, astfel, funcția de primar pe tavă, cadou de la Adrian Mocanu.

„Adrian Mocanu, președintele PNL Buzău, alături de Marius Ichim, secretarul general al organizației, Nicolae Chijer, viitor candidat pentru funcția de primar al comunei Vadu Pașii și alți membri ai organizației județene au mers la Vadu Pașii pentru a afla problemele comunității direct de la fața locului.  Sunt multe lipsuri, iar acest lucru este inadmisibil în cea mai mare comună din județ, cu potențial uriaș de dezvoltare și tocmai de aceea considerăm că Nicolae Chijer este omul potrivit la locul potrivit, singurul care poate duce Vadu Pașii pe drumul dezvoltării”, a transmis pe Facebook, PNL Buzău.

În acest fel, PNL Buzău pierde și ultimul primar din cei zece care au fost aleși în 2020 pe listele liberalilor. La aceasta se adaugă alte isprăvi, precum îndepărtarea de la conducerea organizației nehoiene a lui Mircea Posea ori cooptarea în partid a unor traseiști celebri sau a altor personaje cel puțin dubioase.

Reamintim că fostul deputat Adrian Mocanu a fost numit de conducerea centrală a PNL preşedinte interimar al organizaţiei judeţene a PNL Buzău la jumătatea lunii decembrie a anului trecut. Fostul președinte, ex-deputatul Gabriel Avrămescu, a primit, în schimbul unei demisii care să nu provoace valuri în organizație, o sinecură bănoasă, acea de prim-vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară. Deși și-a dat demisia din toate funcțiile de conducere din organizație, în semn de solidaritate cu Avrămescu, senatorul Vlad Pufu a revenit pe funcția de președinte pe municipiu și pe cea de vicepreședinte al organizației județene, în schimbul promisiunii că va fi primul pe lista pentru Camera Deputaților.

Adrian Mocanu a mai încercat să preia conducerea PNL Buzău în primăvara anului 2016, când numeroşi membri de partid s-au opus public venirii acestuia la cârma PNL Buzău. De-a lungul carierei sale politice, Adrian Mocanu a trecut pe la majoritatea partidelor existente pe scena politică românească el fiind pe rând membru PSD-UNPR-PSD-PSRo-PMP-ALDE-PMP, plus o tentativă eșuată de a prelua organizația județeană a Alianței pentru Unirea Românilor.

Un comentariu

  1. Asadar…………Domnilor de la PSD…………..AVETI MARE GRIJA CU ACEST PERSONAJ SINISTRU………….COMBINATOR POLITIC SI GROPAR AL POLITICII……………PACAT DE PNL…………TREZITI~VA DIN SOMNUL CEL LUNG DRAGI ALEGATORI…………

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker