Politic

La Mărăcineni, „reziştii” au sosit înaintea berzelor!

Pe 1 martie, în România este marcată sărbătoarea Mărţişorului, cel mai cunoscut simbol al primăverii. Conform unor opinii, acesta este un simbol exclusiv românesc şi nu mai există şi la alte popoare, iar alţii consideră că mărţişorul este un obicei tradiţional românesc şi că unele popoare vecine, cum sunt bulgarii, l-au adoptat, datorită frumuseţii tradiţiei. Mai mult, Mărţişorul a fost înscris, în anul 2017, în Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii, după o candidatură comună a României, Bulgariei, Macedoniei și Republicii Moldova.

Era de aşteptat ca anul acesta, la împlinirea termenului de patru ani, cu evenimente electorale în aşteptare, ca şi sărbătoarea Mărţişorului să fie acaparată de zona politicului. Spre exemplu, la Mărăcineni „reziştii” au ales ca punct de întâlnire zona cunoscută drept „Cuibul de barză”, pentru a împărţi flori reprezentantelor sexului frumos şi a vesti, înaintea berzelor(!) instalarea primăverii.

Un text primit pe adresa redacţiei ne dezvăluie, dincolo de gestul încărcat de frumuseţea tradiţiei, un adevărat plan de bătaie, pe care reprezentantul useriştilor locali, pare-se cu intenţii de candidatură, îl pune în aplicare de ceva vreme. Pentru că în textul primit nu s-a folosit un nume, respectăm poziţia sursei de informare şi vom folosi, ca indiciu, o imagine surprinsă exact la locul în care peste puţin timp îşi vor face apariţia locatarele înaripate ale cuibului vestit pe toată Valea Slănicului. De la „cuibul de barză”, „reziştii” şi candidatul s-au postat în faţa Primăriei Mărăcineni, iar cele care primeau florile erau (şi) informate că au intrat în graţiile viitorului primar!

Se spune că „reziştii” şi candidatul şi-au început (deja) campania electorală cu un exerciţiu aplicat de evlavie, la una dintre cele patru biserici din comună, unde candidatul a fost prezentat preotului – nu este specificat clar, dacă înainte sau după slujbă! – drept viitorul primar al comunei! Reprezentantul Clerului a dat dovadă de… rezistenţă şi, cu un gest de bunăvoinţă, le-a arătat calea…

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker