Actualitate

FOTO / Cum „l-au întâlnit” pacienții Spitalului Județean pe Sfântul Pantelimon

Peste 250 de credincioși, cadre medicale și pacienți, au participat, în data de 3 martie, la slujba săvârșită de către preotul Iulian Raicovici, de la Capela Spitalului .Județean de Urgență Buzău, împreună cu cinci preoți de caritate din spitale și structuri militare și un diacon. Evenimentul religios face parte din proiectul intitulat „Hristos, Doctorul sufletelor și al trupurilor” al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei prin sectorul Social-filantropic și misionar, a inițiat, în luna februarie. Slujba Sfântului Maslu, a avut loc la Capela Spitalului Județean de Urgență Buzău, cu hramul Sfântului Mare Mucenic Pantelimon și Sfântul Ierarh Nectarie, unde a fost adusă racla cu o parte din moaștele Sfântului Mucenic Pantelimon, de la Mănăstirea Ciolanu..

La acest eveniment a fost prezent și managerul S.J.U. Buzău, ec. Claudiu Damian, care a primit din partea preoților, în semn de recunoștință, o icoană cu Sfântul Mucenic Pantelimon.

După terminarea slujbei, preoții au mers cu racla Sfântului Pantelimon în saloanele secției Chirurgie Generală, la pacienți, pentru a-i binecuvânta, oferindu-le posibilitatea de a atinge Racla Sfântă. Pacienții și întreg personalul medical, vizibil emoționați de această vizită, au primit iconițe si metanii din partea preoților.

Conducerea S.J.U. Buzău aduce mulțumiri Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, preotului Iulian Raicovici, pentru activitatea pe care o desfășoară în cadrul spitalului, pentru implicarea, devotamentul și grija pentru pacienții aflați în suferință. Totodată colaborarea în relația preot-medic-pacient trebuie să fie una solidă și sinceră, bazată pe încredere reciprocă și disponibilitatea de a fi de folos aproapelui.

Articole similare