Economic

Cum îți alegi cafeaua potrivită pentru gustul tău?

Am învățat că este imposibil să clasificăm cafeaua doar spunând că aceasta este „mai bună” decât alta. În cele din urmă, degustarea este singurul test 100% fiabil pentru a cumpăra cafeaua care îți satisface gusturile. Pentru a te ajuta în a alege ce e mai potrivit pentru tine, îți punem la dispoziție un ghid de alegere a cafelei. Ne-am propus împreună să descoperim această lume bogată și interesantă.

Cafea boabe, măcinată sau capsule?

Oricare ar fi alegerea ta, trebuie să reții un singur lucru: o cafea proaspăt măcinată la fiecare ceașcă îți asigură o aromă bogată și un gust intens, deoarece și-a păstrat toate caracteristicile organoleptice. Cafeaua boabe necesită mai mult timp de preparare, însă gustul este unic. Cafeaua măcinată este o opțiune preferată de cei care nu au foarte mult timp la dispoziție dimineața, însă ai grijă să o păstrezi într-un recipient închis la culoare și opac, astfel încât să nu ia contact cu razele soarelui. Cafeaua la capsule este perfectă pentru cei care își doresc să savureze băutura preferată în doar câteva secunde. Știm că ultima variantă pare cea mai tentantă, așa că îți recomandăm să achiziționezi capsule pentru aparat de cafea de pe Auchan.ro.

Slabă, echilibrată sau intensă?

Aici nu există o regulă stabilită, pentru că problema gustului, intensității, nivelului de aciditate sau chiar a nivelului de cafeină este cu adevărat unică pentru fiecare moment de degustare, dar și pentru fiecare persoană în parte. Știm cu toții celebra zicală „Gusturile nu se discută”. Toate cutiile de capsule de cafea au notat gradul de intensitate, astfel încât să îți poți da seama dacă acel sortiment este sau nu pe placul tău. Așadar, îl vei putea alege pe cel preferat în doar câteva secunde, acesta fiind avantajul major al acestui tip de cafea: nu dai greș niciodată în ceea ce privește intensitatea gustului, iar cafeaua este gata în câteva clipe.

Arabica, Robusta sau o combinație între cele două?

În ceea ce privește soiurile, profesioniștii din domeniul cafelei sunt unanimi: Arabica este mai rafinată și mai bogată în aromă decât Robusta, mai amară și mai ales utilizată în producția de cafea industrială. Cu toate acestea, amestecurile de Arabica și Robusta oferă cafele complexe, bogate și foarte echilibrate din punctul de vedere al gustului.

  • Cea mai gustoasă variantă: boabele de cafea Arabica se coc ușor, permițându-le să dezvolte arome bogate și un gust rafinat.
  • Atingerea fină a gustului amărui: boabele de cafea Robusta au arome mai puțin intense, iar gustul lor este relativ mai amar, cu unele note lemnoase.
  • Amestecul de Arabica și Robusta: o modalitate bună de a obține echilibrul ideal între aromele mai intense și fructate de cafea Arabica și cele amărui ale sortimentului Robusta.

Care este cea mai bună țară de origine a cafelei?

Printre principalele țări de origine sunt Etiopia, Brazilia și Columbia. Etiopia, locul de „baștină” al cafelei Arabica, produce cafea cultivată organic fără utilizarea pesticidelor. Brazilia, cel mai mare exportator din lume, oferă o cafea foarte apreciată pentru delicatețea gustului său. În cele din urmă, Columbia, care a făcut din cafea un simbol național, oferă într-o ceașcă o experiență senzorială completă.

Indiferent după ce criterii îți alegi cafeaua, capsulele sunt cea mai populară alegere astăzi, deoarece conțin informațiile de care ai nevoie pe cutia în care sunt ambalate. În plus, chiar dacă ele conțin cafea măcinată, trebuie să știi că acele capsule au fost create special pentru a putea păstra toate proprietățile cafelei, astfel încât să te bucuri de un gust bogat și intens, ca și cum ai folosi cafea proaspăt măcinată. Sortimente diverse găsești pe auchan.ro, iar dacă te-ai hotărât asupra sortimentului, poți face o comandă online în cazul în care nu ai timp să ajungi fizic în hypermarket.

 

Sursă foto: freepik.com

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker