ActualitateEducație

Cum învață comunitatea din Cănești să lucreze pe calculator

Zilele trecute, la Școala din comuna Cănești a avut loc un atelier de operare PC pentru adulți, din cadrul proiectului „Informatica pentru toți”  din programul BRAVoluntar. Acesta nu este însă primul de acest fel. Aici au mai avut loc astfel de lecții care îi ajută pe adulți să învețe să utilizeze calculatorul, să redacteze documente, să creeze și să folosească o căsuță de email, să redacteze un CV și alte instrumente necesare în viața de zi cu zi.

De această pregătire se ocupă Fundația Comunitară Buzău, care a accesat fonduri de 10.000 Euro prin programul BRAVoluntar,  în urma unui concurs de proiecte. Cu acești bani  reprezentanții Fundației Comunitare Buzău au echipat laboratorul de informatică din Școala din Comuna Cănești. Tot în cadrul acestui program, ei mai organizează și cursuri de operare PC pentru localnicii adulți și ateliere de robotică și programare pentru elevi.

Voluntarul coordonator al acestui proiect este Maftei Răuță, cel care a ales Fundația Comunitară Buzău ca partener în cadrul acestui program, a identificat școala, beneficiarii, a coordonat cu succes echipa extinsă de voluntari din cadrul OMV Petrom și multe alte acțiuni din acest program.

Vopsinel.ro – magazin online de vopsele a ajutat la renovarea laboratorului de informatică și a grupului sanitar din școală, iar Elcargid a pus la dispoziție mașinile electrice  pentru deplasările din acest proiect!

Proiectul „Informatica pentru toți” este finanțat prin „BRAVoluntar” ediția 2023 – program dezvoltat de Fundația OMV Petrom și Asociatia pentru Relații Comunitare.

Articole similare