Politic

Cum i-a inflamat Ciolacu pe „tiriplicii” din PNL și USR

Liderul Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a afirmat, luni, la sediul partidului, înainte de şedinţa conducerii PSD consacrată discuţiilor din coaliţie privind modificările aduse Codului Fiscal, că s-a săturat ca la fiecare discuţie aşezată să apară tot felul de tiriplici care vin şi îşi dau cu părerea, după ce au distrus România, şi să spună cât de bună e cota unică care nu mai există în România. El a mai spus că trebuie plafonat preţul la combustibili, iar noile măsuri trebuie adoptate cât mai repede, prin ordonanţă de urgență.

„M-am săturat la fiecare discuţie aşezată să apară tot felul de tiriplici care vin şi îşi dau cu părerea, după ce au distrus România, şi să spună ce se întâmplă şi cum creionează ei viitorul luminos, şi cât de bună e cota unică care nu mai există în România. E o mutaţie, cu excepţie”, a spus liderul PSD.

„Eu nu sunt pompier de serviciu, am fost pompier după două guvernări de dreapta dezastruoase. Eu vreau o coaliţie responsabilă şi aşezată”, a mai afirmat Ciolacu.

Cristian Băcanu

Băcanu (PNL): Îi cer domnului Ciolacu să isprăvească odată cu tiriplicismele

Deputatul PNL Cristian Băcanu a venit cu replică, luni, la scurt timp după ce liderul PSD a afirmat că s-a săturat la fiecare discuţie aşezată să apară tot felul de tiriplici care vin şi îşi dau cu părerea, după ce au distrus România. „Îi cer domnului Ciolacu să isprăvească odată cu jignirile şi cu tiriplicismele domniei sale şi să se gândească cum să-l înveţe pe domnul Câciu să crească gradul de colectare (da, aceasta este soluţia) al impozitelor şi taxelor şi cum să gândească măsuri fiscale coerente”, a comentat deputatul liberal.

„PSD nu ştie altceva decât să ia banii oamenilor care muncesc din greu de dimineaţă până seara pentru a-i cheltui pe tot felul de himere. Realitatea este însă că păstrarea cotei unice pentru noi a fost o condiţie pentru această guvernare, iar domnul Ciolacu se tot face că uită. Să fie clar, eu am două mari probleme cu modul în care PSD-ul înţelege să tot deschidă subiectul revizuirii fiscale: nu sunt de cuvânt, uită un angajament luat la momentul formării guvernării, fac praf şi pulbere noţiunea de predictibilitate fiscală, alungă investitorii, fac mult rău mediului privat şi, în acest mod, le fac rău românilor. La treabă, domnilor pesedişti, v-am spus deja cu ce ar trebui să vă ocupaţi!”, transmite Băcanu pe Facebook.

Ionuţ Moşteanu

Hop și USR!

Purtătorul de cuvânt al USR, deputatul Ionuţ Moşteanu, i-a transmis, luni, preşedintelui PSD Marcel Ciolacu, în contextul criticilor privind modificările la Codul Fiscal, că să îi numeşti „tiriplici” pe toţi cei care susţin cota unică, arată că nu înţelegi nimic din economie.

„Domnule Marcel Ciolacu, câte ore aţi lucrat la privat? Să îi numeşti «tiriplici» pe toţi cei care susţin cota unică, arată că nu înţelegi nimic din economie. Ar fi şi greu, în condiţiile în care primul loc de muncă a fost la vârsta de 34 ani – şi atunci în propria «firmă». Ar fi şi greu să vrei altceva decât noi taxe, atunci când toată viaţa ai trăit din sinecuri la stat”, scrie Moşteanu pe Facebook.

Aţi văzut vreo reacţie din partea PNL? Acel partid care încă se pretinde «liberal», dar e sub papucul socialiştilor. Sugestie: faceţi congres de schimbare a numelui. Scoateţi cuvântul «liberal» din numele partidului”, mai spune Moşteanu.

Ce înseamnă „tiriplici”? Potrivit dicționarului de argou, tiriplici este „o presoană lipsită de importanță, inofesivă; om de rând”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare