Politic

Cum a fâsâit Justiția o cruciadă a deputatului Emanuel Ungureanu

Unul dintre cei doi parlamentari de import parașutați la Buzău în urma alegerilor din iarna anului 2020, Emanuel Ungureanu – ales pe listele alianței USR-PLUS – s-a remarcat, în mod special, prin campaniile purtate pe rețelele de socializare împotriva unor oameni sau situații din domeniul medical, însă multe dintre ele fără niciun fel de acoperire. Chiar și intrarea în „viața politică buzoiană” și-a făcut-o printr-un live pe Facebook din curtea Spitalului Județean, despre care spunea că se prăbușește peste bolnavi, dar având în spate o fereastră pe care se aruncase moloz de la o secție aflată în reabilitare!

Până să îi fericească pe buzoieni cu prezența sa – foarte rară, ce-i drept -, mai precis la sfârșitul lunii decembrie a anului 2019, pe atunci deputat USR Cluj, Emanuel Ungureanu anunța fericit pe Facebook: „Beuran, fostul consilier prezidențial al lui Iliescu a dat foc unei paciente (…) pe care a operat-o în data de 22 decembrie!”. În aceeași zi însă, Mircea Beuran declara pentru presa centrală: „Nu eram în sală și deci nici în echipa operatorie când a avut loc incidentul. Dovezile sunt cum nu se poate mai clare: camerele de supraveghere video ale spitalului, plus protocoalele de terapie intensivă și cel chirurgical. Îl dau în judecată, fără discuții!”.

Ministrul Sănătății de atunci, medicul Victor Costache, l-a demis rapid pe Beuran, la începutul lunii ianuarie 2020, de la șefia Secției Clinice de Chirurgie III a Spitalului Clinic de Urgență București. Fix doi ani mai târziu, judecătorii Curții de Apel București aveau să decidă definitiv în favoarea doctorului Mircea Beuran, în procesul intentat Spitalului Floreasca. Aceștia au hotărât că medicul trebuie repus în funcția de șef de secție, iar spitalul trebuie să îi plătească salariu pe doi ani, plus ceva despăgubiri.

La puțin timp după ce Ungureanu anunța bucuros că doctorul Beuran „a dat foc unei paciente în sala de operație”, în 13 februarie 2020, deputatul USR mai dat „o veste mare”: a anunțat public faptul că a dirijat către DNA o doctoriță care pretindea că doctorul Beuran i-ar fi cerut 10.000 de euro pentru a obține un post de asistent universitar. „Procurorii susțin că au fapte și probe că Beuran ar fi primit acești bani”, anunța Ungureanu. Apoi, încă o veste bună venea să coloreze în roz viața lui Ungureanu: „Beuran a primit de la judecători arest la domiciliu pentru 30 de zile! (…) Suntem la pământ, fac eforturi majore să schimb mentalitățile retrograde din sistemul sanitar”, a mai scris acesta pe Facebook.

„Combinația cu denunțul nu a țintit câtuși de puțin vreo luptă împotriva corupției, ci înlăturarea unei voci puternice din lumea medicală, capabilă să se opună planurilor USR-iste de confiscare a serviciilor medicale, adică a fondurilor imense destinate Sănătății. După ceva mai bine de doi ani, zilele trecute, o altă instanță i-a tras USR-istului Emanuel Ungureanu basca pe ochi. În primă instanță, judecătorul Andrei Buliga de la Tribunalul Giurgiu l-a achitat pe doctorul Mircea Beuran, în dosarul în care procurorul DNA, Marius Daniel Pata, îl acuzase de mită. Motivul achitării? Unul cât se poate de clar, mai clar decât atât nici nu se poate: «Fapta nu există». Repet: fapta nu există! Pentru un procuror, un asemenea verdict este ca și cum i-ar trage cineva pantalonii în jos, cu tot cu indispensabili, într-un vagon de metrou, la o oră din vârful traficului. Cam la fel, și pentru USR-istul Emanuel Ungureanu. Atâta doar că Ungureanu este obișnuit, nu pare să-l mai deranjeze”, scrie „Evenimentul Zilei”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare