Politic

Cum i-a făcut Mocanu social-democrați pe toți primarii aleși pe listele PNL

Toţi cei zece primari aleşi pe listele PNL Buzău la alegerile locale din 2020 vor candida anul acesta din partea PSD. Organizaţia judeţeană PNL Buzău, condusă de la începutul anului de fostul preşedinte PMP Buzău Adrian Mocanu, va intra în alegeri cu un singur primar în funcţie, primarul comunei Zărneşti, ales pe liste PMP la alegerile din anul 2020. De la schimbarea conducerii organizaţiei judeţene a PNL Buzău, cei 11 primari pe care PNL îi avea în judeţ şi-au anunţat pe rând trecerea de la PNL la PSD, respectiv revenirea în USR.

Organizaţia judeţeană a PNL Buzău a obţinut la alegerile din 2020 un număr de zece primari, iar doi ani mai târziu, în toamna anului 2022, singurul primar din judeţ ales pe liste USR a anunţat că se va alătura echipei PNL Buzău, fără a semna o adeziune la acest partid, pentru a nu-şi pierde mandatul. De la preluarea conducerii PNL Buzău de către Adrian Mocanu, primarii PNL din judeţul Buzău şi-au anunţat rând pe rând hotărârile de a candida pe listele PSD Buzău, ultimul anunţ în acest sens fiind făcut luni de către primarul comunei Beceni, Adrian Burlacu.

Lungu: „Decizia a fost luată cu responsabilitate”

„Adrian Burlacu, primarul comunei Beceni, va fi candidatul nostru la alegerile locale din acest an. Decizia a fost luată cu responsabilitate, subliniind unitatea echipei, dar şi determinarea noastră de a aduce soluţii eficiente şi echilibrate pentru comunitatea din Beceni. Prin unitate şi determinare, el şi echipa PSD Beceni vor continua să aducă soluţii eficiente şi echilibrate pentru provocările actuale şi viitoare ale comunei”, a scris pe pagina sa de Facebook deputatul PSD Romeo Lungu.

De asemenea, primarul comunei Lopătari, Claudiu Constantin, ales pe listele USR-PLUS în anul 2020 şi care, în 2022, anunţase că se alătură echipei PNL, a transmis că va candida şi în 2024 din partea USR.

Iată că liberalii conduși de fostul deputat Adrian Mocanu au obținut nu doar performanța de a „scăpa” de toți primarii aleși pe listele partidului în anul 2020, ci și aceea de a-i face cadou Partidului Social Democrat. Pentru că, dacă în cazul lui Burlacu de la Beceni avem de-a face cu o decizie a alesului local, în cazul primarului celei mai mari comune din județ, Vadu Pașii, a fost vorba de decizia conducerii PNL de a nu-l mai sprijini pentru un nou mandat. Actualul deținător al funcției, Gheorghe Firon – care, timp de două mandate, a făcut pentru comună mai mult decât din 1989 până în 2016 -, a pierdut susținerea liberalilor în favoarea candidatului social-democrat perdant din 2020. În acest fel, decizia lui Firon de a candida pentru un nou mandat din partea social-democraților este perfect justificată.

Pierderea pe bandă rulantă a tuturor primarilor aleși în 2020 pe listele liberalilor se datorează, fără îndoială, isprăvilor noului președinte Adrian Mocanu, precum îndepărtarea de la conducerea organizației nehoiene a lui Mircea Posea ori cooptarea în partid a unor traseiști celebri sau a altor personaje cel puțin dubioase.

Reamintim că fostul deputat Adrian Mocanu a fost numit de conducerea centrală a PNL preşedinte interimar al organizaţiei judeţene a PNL Buzău la jumătatea lunii decembrie a anului trecut. Fostul președinte, ex-deputatul Gabriel Avrămescu, a primit, în schimbul unei demisii care să nu provoace valuri în organizație, o sinecură bănoasă, acea de prim-vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară. Deși și-a dat demisia din toate funcțiile de conducere din organizație, în semn de solidaritate cu Avrămescu, senatorul Vlad Pufu a revenit pe funcția de președinte pe municipiu și pe cea de vicepreședinte al organizației județene, în schimbul promisiunii că va fi primul pe lista pentru Camera Deputaților.

Adrian Mocanu a mai încercat să preia conducerea PNL Buzău în primăvara anului 2016, când numeroşi membri de partid s-au opus public venirii acestuia la cârma PNL Buzău. De-a lungul carierei sale politice, Adrian Mocanu a trecut pe la majoritatea partidelor existente pe scena politică românească el fiind pe rând membru PSD-UNPR-PSD-PSRo-PMP-ALDE-PMP, plus o tentativă eșuată de a prelua organizația județeană a Alianței pentru Unirea Românilor.

2 Comentarii

  1. Cine ar vrea să se asocieze cu interimarul? Are un CV…de îți „fuge” mintea.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker