Sănătate

Centrele mobile de vaccinare ajung în 11 localități buzoiene greu accesibile

Începând de săptămâna aceasta, centre de vaccinare mobile ale Direcției de Sănătate Publică se vor afla în localitățile în care nu există medici de familie, pentru a imuniza cetățenii contra Coronavirusului. Persoanele din aceste comunități vor fi vaccinate pe baza unei liste realizate în prealabil.

Localitățile în care echipele mobile ale DSP vor ajunge sunt Bozioru, Buda, Cănești, Chiliile, Colți, Largu, Odăile, Pardoși, Racovițeni, Robeasca și Valea Salciei. Instituția Prefectului anunță și deschiderea unui nou centru de vaccinare în Dumitrești, Vrancea. Amplasat la limita teritorială a județului Buzău, acesta poate asigura vaccinarea și pentru comunele Buda, Valea Salciei și Pardoși.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva SARS-Cov-2 a dispus măsuri pentru asigurarea vaccinării angajaților operatorilor economici și cu vaccinul Pfizer. Astfel, angajații companiilor pot solicita vaccinarea direct la locul de muncă. Instituția Prefectului Județului Buzău încurajează operatorii economici interesați de acest aspect să ia legătura cu DSP Buzău pentru a organiza aceste acțiuni și amintește că vaccinarea este sigură, voluntară și gratuită în România.

Articole similare