Educație

Cum devii subofițer sau maistru militar al Armatei Române

Vrei să devii subofițer sau maistru militar în Armata Română? Mai ai timp până în data de 29 aprilie să te înscrii la una dintre specializările școlilor militare ale Ministerului Apărării. La absolvire se primește grad de subofițer sau de maistru militar și repartizare în funcție. În plus, buzoienii pot face școală aproape de casă, Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Ae­riene „Traian Vuia” din localitatea Boboc având dis­ponibile aproape 200 de locuri pentru viitori maiștri militari și subofițeri.

Astfel, cei care vor să devină maistru militar trebuie să știe că pentru admiterea în instituțiile militare de învățământ post­liceal pentru anul de învă­țământ 2021-2022 sunt disponibile 484 locuri la cinci școli militare, pentru 26 de specializări:

  1. Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Ba­sarab I” din Pitești (2 ani): 105 de locuri
  2. Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” din localitatea Boboc, județul Buzău (2 ani): 124 de locuri
  3. Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral I. Murgescu” din Constanța (2 ani): 101 locuri
  4. Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehno­logia Informației și Apărare Cibernetică din Sibiu (2 ani): 128 de locuri
  5. Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri de Logistică din Chitila-Ilfov (2 ani): 26 de locuri

Perioada de școlarizare este de doi ani. Se pot înscrie elevii claselor a XII-a și absolvenții de liceu cu diplomă de bacalaureat, având vârsta de cel mult 28 de ani împliniți în anul 2021. Pentru înscriere în vederea parcurgerii procesului de selecție și admitere, trebuie să contactați Biroul informare-recrutare din cadrul centrului militar de care aparțineți cu domiciliul. Perioada de întocmire a dosarelor de candidat se va stabili după ce se vor aproba metodologiile de admitere și perioada admiterii. La maiștri militari, un procentaj de cel mult 25% din numărul de locuri este rezervat absolvenților colegiilor naționale militare care au promovat examenul de bacalaureat în a doua sesiune.

Cei care vor să devină subofițer pot alege pentru una dintre cele 20 de specilizări ale celor patru școli ­mi­litare care pun la bătaie 591 de locuri.

Astfel, Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I” din Pitești are aprobate 373 de locuri, Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” din localitatea Boboc are 68 de locuri, Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică din Sibiu are 102 locuri, iar Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri de Logistică din Chitila, județul Ilfov, are 48 de locuri disponibile. Perioada de școlarizare este de un an. Se pot înscrie elevii claselor a XII-a și absolvenții de liceu cu diplomă de bacalaureat, având vârsta de cel mult 28 de ani împliniți în anul 2021. Candidații pentru armele „auto”, „geniu” și „tancuri” trebuie să posede permis de conducere auto valabil, categoriile B și C, eliberat de către autoritățile române. Pentru înscriere în vederea parcurgerii procesului de selecție și admitere, trebuie să contactați Biroul informare-recrutare din cadrul Centrului Militar de care aparțineți cu domiciliul.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker