Economic

Cum creezi aranjamente florale deosebite la tine acasă

 Dacă vrei să-ți decorezi casa într-un mod deosebit sau să faci un cadou special unei persoane dragi, aranjamentele florale sunt o idee foarte potrivită în ambele situații. Vei spune, probabil, că nu ai găsit până acum ceva care să-ți satisfacă pe deplin gusturile, iar de aceea am scris acest articol în care te învățăm cum să creezi chiar tu cele mai frumoase aranjamente florale, la tine acasă.

 Alegerea și pregătirea florilor

Înainte de a te apuca de treabă, trebuie să te decizi asupra florilor ce vor compune aranjamentul. Alege-le pe cele care îți plac și sortează-le după culori și după mărime, apoi curăță-le tulpinile, astfel încât partea care va fi ținută în apă să nu aibă frunze. De asemenea, dacă tulpinile sunt prea lungi, poți scurta din ele, însă nu tăia foarte mult, ca să mai lași loc pentru eventuale ajustări. Florarii cu experiență spun că este bine să tai cozile în unghi de 45 de grade, pentru ca suprafața prin care floarea își trage apa din vază să fie mai mare.

Alegerea florilor care vor compune aranjamentul ține de preferințele personale, iar aici ai o serie de opțiuni. De pildă, poți crea un aranjament din flori de o singură culoare sau un aranjament dintr-un singur tip de floare, dar la fel de bine poți opta pentru un aranjament multicolor, din mai multe flori diferite.

 Realizarea bazei aranjamentului

Un aranjament floral poate avea ca suport o vază, dar și bureți florali pe care îi poți comanda dând un click aici. În funcție de suportul folosit, realizarea aranjamentului se începe de la baza acestuia, care trebuie să asigure susținerea florilor. În acest sens, poți folosi o serie de materiale precum și suporturile special create pentru aranjamente florale.

 Verdeața, înaintea florilor

După ce te-ai asigurat că structura de bază are forma dorită și este suficient de rezistentă pentru a susține aranjamentul, este momentul să treci la pasul următor. Acesta constă în realizarea patului de verdeață, care va avea și rolul de a camufla unele imperfecțiuni ale structurii de bază. Verdeața se aranjează de jur împrejurul bazei, iar după finalizarea aceastei operațiuni, poți trece la realizarea aranjamentului floral propriu-zis.

 Florile decorative și cele principale

Florile folosite se împart în două categorii, reprezentate de florile principale – care sunt cele ce vor ieși în evidență – și cele secundare, cu rol decorativ. Realizarea aranjamentului se începe cu acestea din urmă, care trebuie să fie flori mai mici, grupate în mănunchiuri. Rolul lor este de a scoate în evidență florile principale și de a umple golurile rămase, așa că trebuie alese astfel încât să creeze un contrast de forme, mărimi și culori.

După inserarea florilor decorative, urmează cele principale, care trebuie să se afle întotdeauna în prim-plan. De aceea, vei avea grijă ca ele să arate perfect, fără petale scuturate sau ofilite. De asemenea, asigură-te că au parte și de o bună hidratare, pentru a se menține în această stare cât mai mult timp.

 Retușurile finale

Ultima etapă a realizării unui aranjament floral constă în umplerea spațiilor goale și adăugarea altor elemente decorative. Cum spuneam mai sus, spațiile goale pot fi umplute foarte ușor cu flori secundare, însă mai poți adăuga și puțină verdeață. Crenguțele de brad, frunzele de ferigă sau firele de iarbă sunt foarte potrivite în acest scop. În ceea ce privește elementele decorative poți să apelezi la fundițe colorate, panglici, figurine de fluturi în miniatură sau orice altceva consideri că ar înfrumuseța aranjamentul.

 Ca ultim sfat, este recomandat să te limitezi la cel mult trei culori, pentru a evita ca aranjamentul floral să arate ca o sorcovă, având grijă totodată ca cele trei nuanțe să se potrivească între ele.

 

 

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker