Actualitate

VIDEO | Cum au sărbătorit pompierii buzoieni ziua lor

De ziua lor, pompierii au avut de gestionat 36 situații de urgență, dintre care  14 solicitări  au fost pentru intervenția echipajelor S.M.U.R.D. Pompierii au găsit timp însă și pentru a marca semnificația și importanța zilei de 13 septembrie astfel că „pentru sărbătorirea a 172 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii, pompierii buzoieni au întreprins, de ziua lor, o serie de activități cu caracter festiv.

De departe, cea mai dificilă intervenție a pompierilor din ultimele 24 de ore a fost cea pentru stingerea unui incendiu izbucnit  la Poșta Câlnău.  Pentru stingerea incendiului ce amenința să mistuiască 350 de tone de furaje, pompierii au depus eforturi foarte mari pe o durată de timp mai mare, respectiv intervenția a fost pe durata a 16 ore.

În ceea ce privește festivitățile dedicate acestei zile, pompierii au inclus în program și au organizat „depuneri de coroane, jerbe şi buchete de flori la Monumentul Eroilor Pompieri de la Mihăileşti și la Statuia Eroului Pompierilor din Dealul Spirii – căpitan Pavel Zăgănescu din municipiul Râmnicu Sărat; festivitate de recompensare a Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență – Comuna Mânzălești și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență – Comuna Ziduri, respectiv a Serviciului Privat pentru Situații de Urgență – S.C. OMV PETROM și Serviciului Privat pentru Situații de Urgență – S.C. Romcarbon, care s-au remarcat prin sprijinul constant acordat în gestionarea situațiilor de urgență de amploare ce au avut loc pe raza județului Buzău; ceremonie de avansare în grad și acordare recompense pentru personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău;  activitate de inaugurare – introducerea în intervenție a primei ambulanțe S.M.U.R.D. din cadrul Stației de Pompieri Mărunțișu. Această activitate a fost întreruptă de prima solicitare, echipajul intervenind pentru acordarea primului ajutor medical victimelor rezultate în urma producerii unui accident rutier pe DN 10, comuna Cislău”, transmite Biroul de Presă al ISU Buzău.

Articole similare

error: Continut protejat!!