miercuri, 20 ianuarie 2021

Prima zi de școlar sub semnul COVID/ Profesorul unui colegiu din Buzău, suspect de coronavirus, a intrat în autoizolare

Școlile din Buzău și-au redeschis astăzi porțile cu ocazia începerii noului an școlar. Un an școlar sub semnul COVID-19, cu părinți și profesori pe cât de bucuroși de întoarcerea copiilor în bănci, pe atât de speriați ca îmbolnăvirile să nu închidă din nou școlile.

Cea mai mare spaimă a cadrelor didactice este legată de modul în care elevii vor respecta distanțarea fizică, teamă care pare justificată văzând imaginile de astăzi cu părinți și copii strânși pe trotuarele din fața școlilor. În general, la Buzău, în cele mai multe din școlile din municipiu, părinții au lăsat elevii în fața unităților de învățământ în timp ce aceștia au intrat în clase. Au fost și situații, cum ar fi Școala nr. 1, în care părinților li s-a permis accesul în curtea școlii.

Spre deosebire de alți ani, copiii în marea lor majoritate nu au mai adus buchete de flori doamnelor profesoare, ținând cont de indicațiile ministrului Educației.

Majoritatea școlilor buzoiene au anunțat că astăzi, în prima zi, elevii vor rămâne în bănci doar pentru câteva ore pentru a face o simulare a modului cum vor funcționa lucrurile în baza fiecărui scenariu ales de fiecare unitate de învățământ în parte.

La nivelul județului, dintre cele 484 de unități școlare și preșcolare din județul Buzău 386 de unități de învățământ funcționează după scenariul verde, 97 unități de învățământ după scenariul galben, iar căminul și creșa din comuna Berca rămân închise 14 zile după ce o angajată a creșei se află în izolare la domiciliu ca urmare  a unei rude confirmate pozitiv cu COVID-19.

 

 

 

O suspiciune a apărut astăzi și la Colegiul Hasdeu, unde un cadru didactic a anunțat duminică seară că are simptome de răceală și nu vrea să riște, pentru că cineva din familie a fost diagnosticat cu COVID-19. Respectivul cadru didactic așteaptă rezultatul testului înainte de a se întoarce la catedră. Elevii hasdeieni au fost așteptați astăzi la porțile de acces de reprezentanți ai colegiului care au asigurat triajul epidemiologic și au fost preluați din curte de profesorii diriginți care i-au condus la clase urmând marcaje cu săgeți verzi și roșii pentru căile de acces.

MAI MULTE ÎN ZIARUL DE MÂINE

 

 

 

loading...
error: Content is protected !!