miercuri, 20 ianuarie 2021

Cum văd profesorii buzoieni învățământul hibrid: „Voi vă faceți că faceți, noi ne facem că nu vedem că nu se face nimic”

Școlile din tot județul și-au deschis astăzi porțile pentru un nou an școlar. Un debut de an școlar cu mai multe emoții ca niciodată, și asta nu datorită revederii cu colegii și profesorii, ci din cauza coronavirusului care riscă oricând să pună din nou lacătul pe porțile instituțiilor de învățământ.

În momentul de față dintre cele 484 instituții de învățământ din județ, 384 au șansa de a funcționa după scenariul verde, adică cu toți elevii în bănci, și doar 97 de unități vor învăța după scenariul galben, adică elevii învață prin rotație, o parte în clase, o parte acasă, în online. Din fericire nicio școală din Buzău nu învață după scenariul roșu, cu toți elevii acasă, în online.

„În realitate, școlile noastre sunt în stadiul din primăvară”

Cifrele nu sunt însă suficiente pentru a-i face mai optimiști pe reprezentanții profesorilor buzoieni, care se arată îngrijorați că ­Mi­nisterul Educației nu a pregătit absolut nimic vizavi de noile scenarii după care școlile sunt obligate să învețe. Ion Dobre, liderul celui mai mare sindicat din învățământul buzoian, spune că din primăvară, când s-a declanșat pandemia, și până astăzi, nu s-a schimbat nimic în ceea ce privește pregătirea profesorilor pentru învățământul online, iar rezultatele se vor răsfrânge asupra educației elevilor.

„Am ascultat părea mai multor specialiști în domeniu care nu văd deloc cu ochi buni învățământul online în sistem hibrid (elevii învață prin rotație, o parte în clase, o parte acasă, în online, n.r.). Mai ales că nu s-a pregătit nimic pentru acest tip de învățământ. Din primăvară și până acum am asistat doar la bâlbâieli din partea Ministerului Educației și declarații cum că vom face. În realitate școlile noastre sunt în stadiul din primăvară și directorii sunt puși să se descurce cum pot. Sincer, la acest moment, este ceva de genul: <voi vă faceți că faceți, noi ne facem că nu vedem că nu se face nimic>. Din fericire sunt foarte multe școli în județul Buzău care pot funcționa după scenariul verde, cu toți copiii în bănci. Sperăm să nu apară îmbolnăviri și în localitățile respective, ca să nu fie obligate să treacă și ele la învățământ hibrid ca în municipiu Buzău”, a declarat Ion Dobre, liderul Sindicatului Învățământului Preuniversitar (SÎP) Buzău.

loading...
error: Content is protected !!