sâmbătă, 08 august 2020

Cum au ajuns procurorii buzoieni să caute vinovați pentru îmbulzeala din autobuze

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău au de soluționat o plângere penală îndreptată împotriva aglomerației din autobuzele Trans Bus, înregistrată imediat după ce Comitetul Local pentru Situații de Urgență a municipiului Buzău a dispus reducerea numărului de mașini pe toate traseele operatorului de transport în comun, ca urmare a restricțiilor de circulație impuse de actele normative militare emise ca urmare a epidemiei de infecții cu coronavirus.

Dosarul penal in rem a fost deschis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău ca urmare a unei plângeri formulate în acest sens.

„La data de 21.04.2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău, a fost  înregistrată  o cauză penală având ca obiect comiterea infracțiunii de <Zădărnicirea combaterii bolilor>, prev. de art.  352 alin. 1 Cod penal, reținându-se faptul că, în cursul lunii martie 2020, au fost luate anumite măsuri cu privire la reglementarea transportului în comun de pe raza municipiului Buzău și a localităților limitrofe, măsuri care ar fi condus la supraaglomerarea mijloacelor de transport, existând astfel riscul de infectare a călătorilor cu virusul COVID 19. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lânga Judecatoria Buzau au dispus administrarea cu celeritate a probelor necesare lămuririi tuturor aspectelor”, se arată în comunicatul procurorilor buzoieni.

Situația descrisă în comunicat este reală, însă a durat numai câteva zile, până când municipalitatea și conducerea Trans Bus au dispus măsurile necesare pentru reglementarea situației.

loading...
error: Content is protected !!