Economic

Cum alegi o geacă călduroasă ca să vă puteți bucura cât mai mult de vacanța de iarnă

Mergeți la schi sau pur și simplu scoateți câinele la plimbare într-o dimineață rece de iarnă? Afară este foarte frig, iar combinarea izolației cu un strat exterior rezistent la vânt este cea mai bună modalitate de a vă menține temperatura naturală a corpului și de a crea un tampon între corpul dumneavoastră și elemente naturii.

Pentru a alege geci damă sau bărbați potrivite, primul lucru este să știi clar pentru ce o vrei – te vei confrunta cu o ploaie la temperaturi sub zero grade sau doar cu o ploaie ușoară într-o după-amiază răcoroasă de toamnă? Vei sta afară timp de mai multe zile sau doar câteva ore?

Căldură

Orice geci damă sau bărbați trebuie să vă țină de cald (evident), dar nu prea mult: echilibrul este cheia. Când o purtați prima dată, nu ar trebui să vă simțiți prea cald. Odată ce începeți să vă mișcați și să pompați sângele, veți ajunge la temperatura potrivită fără să vă încălziți prea tare. Fie că trebuie să curățați zăpada din grădină sau să coborâți din telescaun pentru a merge pe pârtii, o geacă The North Face damă, de exemplu, ar trebui să vă mențină la temperatura potrivită pentru a parcurge distanța fără să vă facă să transpirați ca un pui de găină. S-ar putea să căutați o jachetă cu adevărat unică, cu protecție împotriva intemperiilor, precum o geacă The North Face damă sau bărbați, sau poate doriți ceva mai potrivit pentru condiții extreme din gama largă de jachete realizate cu diverse tehnologii.

Greutate

Dacă trebuie să depozitați (sau poate doar să transportați) geaca, greutatea și volumul unor geci damă sau bărbați vor fi factori foarte importanți. O geacă The North Face de dama, de exemplu, nu ar trebui să fie o povară, fie că o purtați pe munte, fie că o puneți în valiză pentru o vacanță de iarnă. Cu toate acestea, jachetele mai ușoare tind să ofere mai puțină izolație, așa că gândiți-vă cu atenție la cât de mult vă vor afecta greutatea și dimensiunea lor atunci când le depozitați.

Umiditate

După cum știe oricine care și-a băgat piciorul într-o baltă la prima oră a dimineții, este aproape imposibil să rămâi cald și confortabil odată ud. De aceea, este atât de important să vă asigurați că izolația unei geci de damă sau bărbați rămâne uscată.

Vânt

Ploaia nu este singurul lucru care va încerca să vă scadă temperatura corpului: vântul este, de asemenea, inamicul dumneavoastră și poate fi deosebit de brutal în timpul perioadelor de răcorire în mijlocul unei activități care necesită multă energie. Gecile bine structurate, precum o geacă The North Face damă, sau cum ar fi cele cu manșete cu velcro și fermoar frontal care ajunge până la bărbie țin vântul la distanță.

Material izolator: pene sau materiale sintetice?

Gecile de iarnă sunt de obicei umplute fie cu pene, fie cu materiale sintetice sau, uneori, cu o combinație de ambele.

Geci cu puf

Penele de gâscă sau de rață sunt unul dintre cei mai buni izolatori naturali, oferind o retenție excelentă a căldurii la cea mai mică greutate totală. Cu toate acestea, penele nu izolează atunci când sunt ude și durează mult timp să se usuce, așa că este întotdeauna mai bine să le combinați cu un strat impermeabil. Puful este extrem de ușor, așa că, dacă sunteți în căutarea unei jachete ușoare și călduroase, ar putea fi exact ceea ce aveți nevoie.

Geci cu umplutură sintetică

Fibrele compresibile, hidrofuge sunt, de asemenea, folosite ca materiale de umplutură în jachetele izolatoare, iar acestea funcționează mult mai bine atunci când se udă și se usucă mai repede. Cu toate acestea, recomandăm în continuare un strat de protecție pentru a asigura că izolația rămâne uscată și funcționează la maximum.

Atunci când alegeți o geacă de iarnă pentru o vacanță la munte, trebuie să acordați atenție tuturor detaliilor, inclusiv și aspectelor precum numărul de buzunare, gluga sau alte caracteristici.

Articole similare