Economic

Cum alegi canapeaua în funcție de designul interior al casei tale

O canapea este cea mai importantă piesă de mobilier pe care o achiziționezi pentru locuința ta. Aceasta are rolul de a transforma orice spațiu într-unul confortabil și primitor. Însă, nu poate fi niciodată aleasă la întâmplare întrucât trebuie să se potrivească perfect cu stilul casei pentru crearea unui design spectaculos. Factorul estetic joacă un rol esențial nu doar în ceea ce înseamnă preferințele tale personale, ci și în realizarea unui design interior armonios în care toate piesele de mobilier și decorațiunile sunt asortate într-un mod cu adevărat uimitor. Iată de ce trebuie să ții cont ca să achiziționezi o canapea adecvată decorului casei tale:

Ia în considerare culorile canapelei

Cu siguranță culoarea este unul dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie să le ai în vedere atunci când vrei să cumperi o canapea. Atunci când adaugi o asemenea piesă de mobilier într-o încăpere deja decorată trebuie să te gândești cum nuanța sa fie accentuează aspectul estetic, fie transformă canapeaua în punctul focal al camerei. În general, cea mai întâlnită abordare este selectarea unui articol care să vină în completarea altor elemente de decor. Ai la dispoziție o mulțime de canapele în diverse culori și materiale, astfel că poți alege, de exemplu, nuanțe neutre precum bej, maro sau alb într-un decor clasic ori culori vii și îndrăznețe ca să completezi un design eclectic.

Uneori, se recomandă ca nuanța canapelei să se asorteze cu cea a pereților pentru o schemă cromatică armonioasă și senzația de mai mult spațiu în încăpere. De asemenea, o podea închisă la culoare va necesita un produs ceva mai deschis, care să fie vizibil în decor.

Acordă atenție materialelor pentru tapițerie

Tapițeria canapelei este importantă pentru că determină durabilitatea și rezistența sa în timp, dar și modul de întreținere. Pe lângă acestea însă, materialul cu care este acoperită canapeaua are un cuvânt important de spus în ceea ce privește stilul. Prin urmare, dacă designul interior al casei tale este unul cu influențe scandinave trebuie să-ți îndrepți atenția spre țesături precum in, bumbac sau lână, în timp ce pentru un decor modern poți lua în considerare pielea naturală ori ecologică și fibrele sintetice. Interiorul rustic apreciază materiale ca piele naturală și catifeaua, cel clasic pune accent pe bumbac, catifea și pânză, iar designul minimalist pielea și materialele cu textură.

Ai în vedere forma canapelei

O canapea elegantă, cu picioare din lemn, margini rotunjite, dimensiuni generoase și aspect somptuos se va potrivi de minune într-o amenajare clasică. Principalele caracteristici ale acestui tip de decor sunt proporțiile în toate laturile camerei și simetria, așa că trebuie aleasă cu grijă canapeaua. Nu putem spune același lucru și despre un decor modern unde liniile canapelei trebuie să fie simple și drepte, cu picioare mici sau fără picioare, brațe care nu ies în evidență ori absente. Designul industrial este mult mai pretențios și scoate în evidență particularitățile mediului, prin urmare și canapeaua trebuie să urmeze aceleași principii. Piesa potrivită va avea o formă brută și chiar nefinisată, componente metalice, linii drepte și nu va include niciun fel de ornamente. Dacă vorbim de o cameră retro, canapeaua va fi cât mai mare și masivă, cu brațe și picioare rotunde și diferite accesorii ornamentale.

 Atunci când vrei să-ți cumperi o canapea trebuie să verifici mai multe opțiuni disponibile și să alegi o piesă care să se integreze perfect în decorul casei tale. Spre deosebire de alte elemente, această piesă de mobilier are o importanță majoră în designul general. În plus, este un produs care îți pune căminul în valoare și pe care nu-l vei înlocui foarte des, așa că încearcă să investești într-un model estetic, funcțional și calitativ.

 

Articole similare