joi, 25 februarie 2021

Cum a picat de fazan un vânător autorizat și a ajuns braconier

Un bărbat din Berca a crezut că poate să fenteze legea, dar a ajuns să fie cercetat penal pentru braconaj. În ziua de 13 ianua­rie, polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au acționat pe raza fondurilor cinegetice din județul Buzău, pentru verificarea modului de organizare și desfășurare a unor acțiuni de vânătoare.

În timpul desfășurării activităților specifice, pe unul dintre fondurile de vânătoare verificate, în extravilanul localității Valea Nucului, a fost depistat un bărbat de 52 de ani, din Berca, în timp ce se afla la vânătoare fără respectarea condițiilor legale și fără completarea autorizației de vânătoare în rubrica ­afe­rentă exemplarelor de vânat recoltate, respectiv fazan, deși era autorizat în acest sens. Totodată, asupra acestuia a fost găsită și muniție pe care nu era îndreptățit să o utilizeze. În urma percheziției au fost ridicate în vederea cerce­tărilor o armă de vânătoare cu alice deținută legal, două cartușe de vânătoare deți­nute fără drept și opt cartușe de calibrul 16.

Exemplarele vânate, două păsări din specia fazan, au fost ridicate și predate reprezentanților Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Buzău. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de braconaj și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, fapte prevăzute și pedepsite de Legea 407/2006 a vânătorii și a protecției fondului cinegetic, și de art. 342 din Codul Penal.

loading...
error: Content is protected !!