Sport

Cu Rapid, nu poți să mergi cu „nașul”

Fetele de la Gloria date jos din trenul către final-four

Întâlnirea dintre Gloria și Rapid ar fi trebuit să fie o zi specială pentru handbalul feminin buzoian. Dincolo de miza meciului, miercuri, Romeo Ilie ar fi împlinit 70 de ani, o bornă pe care regretatul om de sport n-a apucat-o. Măcar din acest motiv, elevele lui Daniel Anca aveau de ce să tragă cu dinții într-un meci în care porneau, ce-i drept, cu șansa a doua.

„Not great, not terrible”. Cam așa ar putea fi descrisă prima repriză, una în care gazdele s-au apărat bine, dar au ratat nepermis de mult având în vedere adversarul. Ilyina, Bucur și Pal au aruncat hazardat, din lipsă de soluții, iar când nu a scos Ciucă, s-a opus transversala. Cu toate ratările, Gloria a condus până cu vreo 10 minute înainte de pauză, dar rapidistele au revenit, preluând avantajul taman prin Janjusevic, o fostă jucătoare a Buzăului. La finalul primului mitan, oaspetele conducea doar cu un gol iar spectatorii care au umplut tribunele se mai agățau de ceva speranțe.

Meciul s-a rupt aproape imediat după reluare. Nu se știe ce scheme de joc a desenat David Montes la vestiare, însă bucureștencele au jucat altceva decât în actul întâi. La polul opus, jocul fetelor noastre parcă a fost stors de orice strop de inspirație. Și apărarea a fost aiuristică, aceeași Kanor marcând pe bandă rulantă, spre disperarea unui Daniel Anca silit să-și pună, în câteva rânduri, mâinile-n cap. Time-out-urile n-au rezolvat problemele din jocul Gloriei, astfel că Rapid s-a distanțat ireal la un moment dat, la 9 goluri. Era finalul de dinainte de final, moment în care nici cei mai optimiști suporteri nu mai credeau. Peluza Crâng a continuat, însă, să cânte.

Chinurile tuturor s-au încheiat în cele din urmă cu un scor relativ decent, 29 la 23. Gloria a mai reușit câteva goluri pe final prea puțin și prea târziu, pentru un meci atât de important.

De la Gloria, principala marcatoare a fost Tamara Pal, cu zece reușite, cinci dintre acestea de la 7 metri. Procentajul unguroaicei a fost însă unul destul de slab. Nici Ilyina, jucătoare care-și asumă riscuri atunci când nicio coechipieră de-a sa nu o face, nu a prins o zi de grație, cu două goluri din opt aruncări. Singura constantă din jocul Buzăului a fost Andra Moroianu, cinci goluri din șase aruncări.

Pentru Gloria sezonul s-a cam încheiat, meciurile din Liga Florilor nemaiavând nicio miză. Echipa locală nu mai poate prinde cupele europene, dar nici nu mai poate retrograda.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker