Administrație

Cu Piața Dacia în proțap, la Kovesi

La câteva luni după ce a scăpat de plângerea penală pentru lucrările efectuate pe strada Transilvaniei, faptă cercetată in rem de către DNA Ploiești și care s-a finalizat cu clasarea dosarului, Constantin Toma are noi bătăi de cap cauzate de o altă plângere penală, de data aceasta pentru reabilitarea Pieței Dacia. La fel ca și prima, și aceasta este anonimă, așa încât primarul nu știe exact cine se află în spatele documentului trimis la București.

Situația este pe masa Parchetului European condus de românca Laura Codruța Kovesi, din partea căruia Primăria Buzău a primit solicitarea de a furniza mai multe documente, pentru a demara ancheta. În privința persoanei din spatele plângerii, primarul Toma este convins că acesta are o motivație politică pentru fapta sa și nu crede că un simplu cetățean ar fi recurs la un asemenea gest.

Constantin Toma

„Mai am încă un dosar penal, tot făcut pe fonduri europene, referitor la Piața Dacia: utilizare de informații și documente false pentru obținerea de fonduri europene. Cum a fost și cealaltă plângere, când se făcuse suspendarea de plăți. Nu știu nici acum (cine e autorul, n.red.) și probabil va fi aceeași chestie. Sper că ăsta n-a fost laș, pentru că celălalt, cu sprijinul Parchetului Buzău, a dat-o anonimă și a trimis-o prin poștă. Am dat 4.000 de documente la Parchetul European, care are și un birou în București, așteptăm. Aproape ne-am obișnuit cu treaba asta. Problema e cu facerea de bine. Încerci să dezvolți acest oraș și băieții ăștia… Bineînțeles, în spate este un motiv politic, așa cum a fost și cel dinainte, pentru că nu cred că un om obișnuit face plângere la DNA. E o suspiciune rezonabilă”, a declarat Toma la Campus TV.

Lucrările de reabilitarea din Piața Daciei s-au mai aflat în pericol de a fi sistate în urmă cu câteva luni, după ce una dintre firme, liderul asocierii, a rămas fără acționarul majoritar care era și director general, deoarece aceasta a decedat. În ceea ce privește sistarea plăților din partea Ministerului Dezvoltării, Constantin Toma nu a exclus posibilitatea ca acest lucru să se întâmple, însă, în același timp, speră ca lucrurile să nu ajungă până în acest punct, dat fiind că plângerea este nefondată. De altfel, primarul a făcut și un bilanț al dosarelor penale de când ocupă această funcție și spune că s-a obișnuit cu astfel de situații, dar este încrezător că justiția îi va da dreptate și de această dată.

„Deocamdată n-au făcut hârtie de la Parchetul European la cei de la Ministerul Dezvoltării, ar putea să ne blocheze iar finanțarea. Există și posibilitatea asta (…) Sunt convins că nu s-a încălcat nimic și adevărul va ieși la iveală și voi avea din nou o clasare. Am avut vreo 14 dosare penale, mai am trei pe rol. 11 s-au clasat în șase ani și jumătate de când sunt primar al municipiului Buzău”, a mai adăugat Toma.

Un comentariu

  1. Am trecut recent prin zona centrala si am observat ca pe Aleea Trandafirilor multe din acele placi , montate prin octombrie sint deja sparte Probabil ca peste 1 an toate vor fi sparte; La Bazar , la repararea gardului s-au folosit placi BCA si arata foarte urit ; Nu veriifica nimeni de la Primarie aceste lucrari ?

Articole similare