Sport

CSM București vs. Gloria, ca un episod din Baywatch

În meciul de la Polivalentă s-au întâlnit, miercuri seară, liderul neînvins al Ligii Florilor, CSM București, și Gloria, invincibilă la rându-i, până în decembrie. Venită după un meci modest cu echipa din Mioveni, trupa din Buzău pornea clar cu rolul outsiderei, chiar și în viziunea celor mai optimiști dintre fani. De altfel, cu câteva ore înainte de primul fluier al partidei, casele de pariuri ofereau șanse infime Gloriei, victoria Tigroaicelor fiind creditată cu o cotă de 1.07. Practic, întâlnirea de la 17.30 pleca de la premise asemănătoare unui episod din Baywatch, în care orice naiv știe că totul se va termina cu bine, dar speră, în adâncul sufletului, ca David Hasselhoff să fie mușcat de nas de o focă. Așa, de dragul  suspansului.

Iar suspansul a fost cuvântul de ordine, cel puțin în primul act. Gloria s-a apărat corect, dar a ratat nepermis în startul meciului. Adversarele au intrat, la rându-le, greu în meci, tabela fiind deblocată abia în al patrulea minut de joc. Iuganu și compania au ținut aproape de CSM, dând impresia că se pot bate de la egal la egal cu dream-team-ul bucureștean. Mai mult, după primul sfert de oră părea că în Polivalentă se va contura surpriza, întrucât elevele lui Daniel Anca majoraseră ecartul în favoarea lor, având în trei rânduri avantaj de patru goluri, 14-10, 15-11 și 16-12.

Momentul favorabil nu a fost, din păcate, fructificat. Au urmat câteva minute dramatice, în care Gloria nu a reușit să perforeze poarta Evelinei Eriksson. La polul opus, jocul CSM s-a luminat subit, pasele au curs ca mărgelele înșirate pe o ață imaginară, iar vedetele bucureștene n-au mai ratat aproape nimic, înscriind de șapte ori, fără să primească gol. În doar câteva minute, Tigroaicele au întors meciul, reușind să intre la cabine cu avantaj de două goluri, 19 la 17.

A doua repriză a început sub semnul echilibrului, cele două echipe trecând pe rând la conducere. Ușor timorate parcă, buzoiencele n-au reușit să mențină tempo-ul impus de CSM, au ratat din nou, mult prea mult, și au pierdut de fiecare dată fragilul avantaj de pe tabelă. Treptat, Gloria s-a stins, iar Tigroaicele nu au iertat, valorificând atac după atac. Diferența în favoarea gazdelor s-a mărit constant, până la un nemeritat 37-29, la final.

Pentru Buzău este al patrulea meci consecutiv fără victorie, iar de pe locul cinci, CSM Râmnicu Vâlcea pândește la doar două puncte.

Articole similare