Cultură

„Cromo-forme”, un dialog vizual între doi mari artiști, pe simezele Galeriilor de Artă

Galeriile de Artă „Ion Andreescu” găzduiesc până în data de 9 decembrie, la sala etaj, o expoziție inedită intitulată sugestiv „Cromo-forme”. Este  vorba despre o expoziție realizată ca un dialog între bidimensional și tridimensional, adică între lucrările de pictură ale prof. dr. Valeriu Șușnea și cele de ceramică ale profesorului univ. dr. Ovidiu Ionescu, de la Universitatea Națională de Arte din București.

Lucrările din expoziție aparținând președintelui UAP Buzău, Valeriu Șușnea, fac parte, după cum explică acesta „din ciclurile călătoriilor imaginare și a vămilor văzduhului”. Sunt lucrări pe care artistul plastic le studiază de ceva vreme, dimpreună cu semnele și trigonurile, care au conotații creștine; astfel, expoziția nu este deloc întâmplător realizată în această perioadă din preajma Sărbătorii creștine a Sfântului Nicolae, a sărbătorilor de iarnă. „Am considerat necesar să ofer publicului buzoian o expoziție de excepție, un dialog între forme și culoare, adică, între lucrările de ceramică foarte frumos glazurate ale domnului Ionescu și lucrările mele de pictură”, spune președintele UAP Buzău.

Pe de altă parte, întâlnirea pe simeze a lucrărilor celor doi artiști plastici  are la bază și o frumoasă prietenie, cei doi descoperindu-și, cu ani în urmă, afinități în cadrul unor alte întâlniri culturale din țară.

„Ne cunoaștem de mult timp. De multă vreme vroiam să facem acest proiect comun pentru că, noi, de exemplu, în urmă cu doi ani, am avut separat, dar în același moment, în două locuri diferite, câte o expoziție personală la Vâlcea. Domnul Ionescu a făcut parte, de asemenea, din comisia Bienalei de artă contemporană <Ion Andreescu>, din 2020; ne leagă o frumoasă prietenie”, spune Valeriu Șușnea.

Președintele UAP Buzău speră ca acest interesant proiect să poată fi prezentat și în țară și chiar și în străinătate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare